Šovakar savu pirmo maču Latvijas Basketbola līgas finālā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā uzņemot VEF komandu. Mača sākums 19.40.

Komandām tas būs sestais savstarpējais finālā, bet līdz šim Ventspilij izdevies uzvarēt tikai vienā no tiem. Šī sērija ventspilniekiem vispār būs atgriešanās finālā, jo pagājušajā gadā nācās cīnīties par bronzu (3:2 pret Liepāja/Triobet), kamēr rīdzinieki cīņā par zeltu ar 3:4 piekāpās Valmierai/Ordo.

Šosezon abas komandas tikušās divas reizes un abās pārāki bija ventspilnieki. Pirmā abu komandu tikšanās notika 14. janvārī, un tajā tika izcīnīta uzvara ar 81:73. Šo spēli ventspilnieki, līdzīgi kā lielāko daļu pamatturnīra spēļu, aizvadīja ar desmit protokolā ierakstītiem spēlētājiem, bet laukumā izgāja tikai deviņi. Pēc pirmā puslaika rezultāts bija līdzīgs (36:36), taču trešajā tika veikts izšķirošais izrāviens (ceturtdaļa uzvarēta ar 22:11). Par rezultatīvāko spēlētāju mūsu komandā ar 17 gūtajiem punktiem kļuva Māris Gulbis, kurš realizēja 4 no 6 tālmetieniem. Karsta roka bija arī Kristapam Janičenokam (iemesti 3 no 4 trejačiem), viņam 15 punkti. Šajā mačā zaudējām cīņu par atlēkušajām bumbām (34:47), taču tam nebija izšķirošā nozīme uzvarētāja noteikšanā.

Otrajā spēlē 4. martā viesos (Rīgas OSC) uzvarējām ar 80:77. Ja pirmajā spēlē uzvarētājs bija nojaušams jau trešajā ceturtdaļā, tad atbildes mačā nekādas skaidrības nebija līdz pat pēdējai pamatlaika minūtei. Tā tika sagaidīta tikai ar divu punktu pārsvaru, taču tās ievadā Janičenoka trejacis kļuva par izšķirošo. Visā spēlē viņam 13 punkti (kopā ar Dīnu rezultatīvākais komandā) un līdzīgi kā pirmajā spēlē realizēti 3 no 4 tālmetieniem. Uzvarot abās regulārās sezonas spēlēs, tika izjaukta iepriekšējo četru sezonu kārtība, kad uzvaras tika dalītas uz pusēm.

Līdzīgi kā pagājušajā sezonā, arī šajā komandas vispirms izspēlēs pa divām spēlēm pēc kārtas savos laukumos, bet pēc tam, ja sēriju būs nepieciešams pagarināt, spēlēs pa vienam mačam. Ja būs nepieciešama septītā spēle, tā risināsies Ventspilī.

Fināla kalendārs
19.05 Ventspils – VEF
21.05 Ventspils – VEF
23.05 VEF – Ventspils
25.05 VEF – Ventspils
27.05 Ventspils – VEF (ja nepieciešams)
29.05 VEF – Ventspils (ja nepieciešams)
31.05 Ventspils – VEF (ja nepieciešams)

Šogad komandas cīnīsies par jauunu ceļojošo kausu, kas ir 10 kg smags, 86 cm augsts, tam ir ozolkoka pamatne, hromēts tīkliņš, bumba un apzeltīts misiņš. Tā autors ir metālākslnieks Armands Jansons.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    keda 19.05.2017, 15:16:47

    VAJAG! JĀUZVAR!

  • 0
    Es 21.05.2017, 08:46:33

    VEFIŅŠ ČEMPIONS!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: