Latvijas Futbola federācijas Treneru padomes vērtējumā par Virslīgas marta/aprīļa labāko treneri atzīts Pols Ašvorts, savukārt Tosins Ajeguns ir otrais balsojumā par mēneša labāko spēlētāju.

Pēc 1.apļa Pola Ašvorta trenētā ''Ventspils'' ar 12 punktiem dala trešo vietu, tiesa, vien divus punktus atpaliekot no pirmajām divām komandām. Ventspilnieki sezonas pirmajos sešos mačos piedzīvoja tikai vienu zaudējumu pret allaž principiālo pretinieci ''Jelgavu'' (1:2), un bez gūtajiem neizšķirtiem pret ''Riga FC'' (0:0) un ''Liepāju/Mogo'' (1:1) tika izcīnītas arī drošas uzvaras pār ''Mettu/Latvijas Universitāte'' (2:0), ''Babīte/Dinamo'' (4:0) un ''RFS'' (1:0). Lai arī labākā trenera noteikšanā galvenie kritēriji ir rezultāti Virslīgā, LFF Treneru padome vērā ņēmusi arī sasniegto Latvijas kausa finālu, kurā ''Ventspils'' spēkosies ar ''Riga FC''.

"Ja godīgi, mums maijs ir svarīgāks, jo šomēnes paredzēts Latvijas kausa fināls un vēl dažas svarīgas spēles Virslīgā. Līdz ar to par labāko treneri vēlos kļūt maijā. Tomēr tādas balvas nepienākas tikai man, tas ir visas komandas, treneru štāba un kluba vadības nopelns. Neuztveru šo balvu kā atzinību man personiski, bet gan kā atzinību klubam par labi paveiktu darbu," skaidro Ašvorts.

Žurnālistu un līdzjutēju balsojumā par labāko spēlētāju atzīts ''Spartaka'' pussargs Jevgeņijs Kozlovs, kurš saņēma 45 punktus, apsteidzot "Ventspils" daudzsološo nigēriešu futbolistu Tosinu Ajegunu (37 punkti), RFS uzbrucēju Robertu Uldriķi (27), "Riga" vārtsargu Vladislavu Kurakinu (12) un "Metta"/"Latvijas Universitāte" pussargu Dāvi Indrānu (11). Krievu pussargs Kozlovs martā un aprīlī sešās virslīgas spēlēs guva piecus vārtus, ar Ajegunu dalot pirmo vietu turnīra rezultatīvāko futbolistu sarakstā.

BALSOJUMS

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: