Olimpiskā centra “Ventspils” tenisa kortos no 13. līdz 20. maijam norisināsies ”Ventspils Open by Babolat” ITF Juniors tenisa turnīrs U-18 grupā zēniem un meitenēm.

ITF (International Tennis Federation) sadarbībā ar TE (Tennis Europe) rīko sacensības jauniešiem vecuma grupās no U-12 līdz U-18, kuras katru nedēļu notiek visdažādākajās pasaules malās. Arī Latvijā jau daudzus gadus tiek rīkoti šo sacensību posmi Rīgā, Jūrmalā, Ventspilī un Liepājā. ITF Juniors turnīri ir pēdējais solis pirms pieaugušo sacensībām.

No 13. līdz 14. maijam notiks kvalifikācijas turnīrs, no kura 4 labākie zēni un meitenes iekļūs pamatturnīrā. Plānots, ka kvalifikācijas sacensībās piedalīsies 32 zēni un 32 meitenes.

Pirmdien, 15. maijā, sāksies pamatturnīrs vienspēlēs (pa 32 tenisistiem katrā tabulā), no otrdienas – dubultspēļu turnīrs (pa 16 pāriem tabulā). Ja laika apstākļi netraucēs, tad fināli paredzēti sestdien, 20. maijā.

Turnīrs Ventspilī notiek jau otro gadu pēc kārtas. 2016. gadā turnīrā piedalījās 23 valstu pārstāvji, bet šajā gadā piedalīsies sportisti no 19 valstīm.

2016. gadā zēnu konkurencē uzvarēja itāļu spēlētājs Davide Tortora, savukārt meiteņu konkurencē labākā bija Zviedrijas tenisiste Caijsa Wilda Hennemann.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: