Noslēdzas Latvijas 26. Maxibasketbola čempionāts, kurā Ventspils veterāni piedalījās K40+ un K45+ vecuma grupās un abās izcīnīja čempionu titulu.

K45+ vecuma grupā ventspilnieki regulārajā čempionātā izcīnīja otro vietu. Pirmie šogad bija DOKS Jelgava, trešo vietu izcīnīja Jūrmala/Lapmežciems, bet kopumā piedalījās septiņas komandas no dažādiem Latvijas novadiem. Pusfinālā ventspilniekiem nācās sacensties ar trešās vietas ieguvējiem jūrmalniekiem, kas tika pieveikti pārliecinoši - 95:57. Rezultatīvākie šajā spēlē bija Uģis Lasmanis (28 punkti, 7 AB, 4 RP, 3 PB, 1 BM), Aigars Bernāts (27 punkti, 18 AB, 10 RP, 4 PB, 3 BM) un Andris Ziemanis (13 punkti, 6 AB, 3 RP, 1 PB).

Finālā pretī stājās otrā pusfināla uzvarētāji Ķekavas basketbolisti. Mūsējiem izdevās izvirzīties vadībā jau ar spēles pirmajām minūtēm, un vadības groži netika atdoti līdz pat spēles beigu signālam - uzvara 75:64. Finālspēlē rezultatīvākie bija Aigars Bernāts, kurš guva 18 punktus, bet gandrīz tikpat pievienoja Uģis Lasmanis (15 punkti) un Māris Ģipsers (14 punkti). Finālspēlē piedalījās arī Andris Ziemanis, Dainis Martinsons, Artis Stūris, Andris Priede, Imants Melkurts, Aivars Strādnieks, Jānis Dārziņš un Egils Vītols. Sezonas gaitā ieguldījumu panākuma kaldināšanā deva arī Andis Skutelis un Egils Rutkovskis.

Arī K40+ vecuma grupā ventspilnieki regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, aiz sevis atstājot komandu Rīga, bet priekšā tika palaisti Baltic Wood Trading no Rīgas. Šajā turnīrā tāpat piedalījās septiņas komandas no dažādiem Latvijas novadiem. Pusfinālā ventspilnieki smagā cīņā 77:74 pieveica Rīgu. Rezultatīvākie ventspilniekiem bija Uģis Lasmanis ar 21 punktu, bet 18 punktus un 19 izcīnītās bumbas zem groziem pievienoja Aigars Bernāts. Raimonds Zajacs guva 11 punktus un Māris Reinbergs 10. Finālspēle ventspilniekiem izvērtās smaga, bet pēdējā ceturtdaļā izdevās salauzt Baltic Wood Trading pretestību un izcīnīt uzvaru 79:64. Rezultatīvākie finālspēlē bija Aigars Bernāts - 17 punkti (9 atlēkušās bumbas), Māris Reinbergs - 16 punkti, Uģis Lasmanis - 15punkti (6ab), Raimonds Zajacs - 12 un Jānis Kaudze - 10 punkti.

Finālā spēlēja arī Gundars Bērziņš, Mareks Spruģevics, Andris Mitenbergs, Andris Ziemanis, Māris Ģipsers, Miks Jankovskis un Valts Straujais. Panākuma kaldināšanā piedalījās arī Sandis Saļņikovs, kuram traumas dēļ nācās izlaist finālspēli.

Atbalstu dalībai sacensības sniedza Ventspils Brīvostas pārvalde. Sīkāka informācija par turnīra norisi BK Vecmeistari mājas lapā http://www.maxibasket.lv .

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    ozols 08.05.2017, 14:06:28

    MALAČI ! JAUNIEŠI :) :) :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: