FK "Ventspils" futbolisti Latvijas kausa izcīņas pusfināla atbildes spēlē savā laukumā ar 1:0 pieveica RFS spēlētājus, tā divu spēļu summā triumfējot 2:1 un pēc gada pārtraukuma iekļūstot finālā. 

Abas komandas pirmajā spēlē cīnījās neizšķirti 1:1. RFS todien bija ļoti tuvu uzvarai, jo komandu 85. minūtē vadībā izvirzīja talantīgais Roberts Uldriķis, tomēr ''Ventspils'' mājinieku priekus sabojāja. Pēdējā minūtē pēc stūra sitiena Aleksejs Aleksejevs piespēlēja bumbu uz tālo vārtu stabu, bet cīņas karstumā to netīšām savos vārtos raidīja Renārs Rode.

Salīdzinot ar abu komandu pirmo pusfināla maču, RFS sastāvā rezervē palika Daniils Ulimbaševs un Iļja Sadčins, bet laukumā izgāja Latvijas izlases futbolists Aleksejs Višņakovs un Leonīds Kovels. Ventspilij bija daudz dramatiskākas izmaiņas, jo spēli sākumsastāvā sāka tikai četri futbolisti no iepriekšējā mača pamatsastāva (Andrejs Pavlovs, Kaspars Svārups, Adeleke Akinjemi un Eduards Tīdenbergs).

Spēli ar centra izspēli ievadīja Rīgas Futbola skola, taču ātri zaudēja bumbu, un uzbrukumus aktīvi sāka veidot mājinieki. Nedaudz vēlāk komandas mainījās lomām un RFS izveidoja dažus labus uzbrukumus. Kādā no epizodēm Ritvars Rugins nevajadzīgi pārkāpa noteikumus pret Rīgas komandas futbolistu, nopelnot soda sitienu uz saviem vārtiem no bīstama attāluma.

RFS tika pie iespējas izpildīt soda sitienu no pateicīgas pozīcijas, tomēr Laša Šergelašvili savu izdevību izšķērdēja, izpildot ne pārāk bīstamu sitienu. ''Ventspils'' atbildēja ar izcilu izdevību, kad no metriem 16 Simons Pauļus šāva bumbu pāri vārtiem.

Uzreiz pēc tam kreisajā flangā muļķīgi kļūdījās Nikola Boranijaševičs, kurš pazaudēja bumbu vienkāršā situācijā un, glābjot epizodi, pārkāpa noteikumus tuvu savam soda laukumam. Puslaika otrajā daļā Ventspils atkal pārņēma iniciatīvu savās rokās, tomēr allaž pietrūka meistarības, lai uzbrukumus noslēgtu rezultatīvi. Pols Ašvorts jau 33. minūtē veica maiņu, rezervē nosūtot traumu guvušo Boranijaševiču, kura vietā nāca Rašīds Obuobi. Mājiniekiem radās izcila iespēja panākt vadību, taču pēc Ņikitas Koļesova sitiena savu komandu no droša vārtu zaudējuma izglāba Aleksandrs Solovjovs, kurš izsita tukšos vārtos lidojošu bumbu.

Pēc pārtraukuma pirmā vārtu gūšanas izdevība radās RFS, kad Kovels teicami pacīnījās labajā flangā un piespēlēja Višņakovam, taču pussargs no labas pozīcijas bumbu raidīja debesīs. Mača turpinājumā bija vērojama aizraujoša cīņa, taču neliels pārsvars piederēja Ventspilij. Spēles izskaņā tiesnesis piešķīra ļoti diskutablu 11 metru sitienu uz Ventspils vārtiem, pieņemot, ka Pavlovs pārkāpa noteikumus pret Ensu Ndžī, taču RFS futbolists izteiksmīgi pietēloja. Soda sitienu izpildīja Aleksejs Višņakovs, bumbu raidot vārtu vidū, taču Pavlovs to aukstasinīgi atvairīja.

RFS devās uz priekšu un nopelnīja stūra sitienu. Uz pretinieku soda laukumu devās arī Germans Māliņš, taču RFS bumbu zaudēja. To ieguva Adeleke Akinjemi, kurš veica garu skrējienu uz tukšiem vārtiem, ieripināja bumbu vārtos un ļāva Ventspilij iesoļot finālā. Tajā pretī stāsies "Riga FC" spēlētāji. 

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Latvija pāri visām! 03.05.2017, 23:39:05

    Tiesnesi reāli ziepēs...
    Pavlovs malacis!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: