Rīgā, RTU stadionā norisinājās Latvijas XXVII Universiāde 7x7 futbolā, kurā Ventspils Augstskolas komanda izcīnīja trešo vietu.

Turnīrā kopumā piedalījās 12 komandas: Ventspils Augstskola (VeA), Latvijas Universitāte (LU), Rīgas Stradiņa Universitāte (RSU), Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA), Rīgas Tehniskā koledža (RTK), Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga), Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA", Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Daugavpils Universitāte (DU), Transporta un sakaru institūts (TSI) un Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (NAA).

Komandas tika sadalītas četrās grupās pa trīs komandām katrā. VeA tika ielozēta D grupā kopā ar DU un ISMA. VeA pirmajā spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 ar ISMA, bet otrajā spēlē uzvarēja DU ar rezultātu 1:0. VeA izcīnīja pirmo vietu grupā, nodrošinot iekļūšanu turnīra ceturtdaļfinālā, kur tikās ar LU komandu un svinēja vēl vienu uzvaru 1:0. Pusfinālā pretī nāca LSPA komanda, ar kuru izvērsās ļoti līdzīga cīņa. Lai arī abām komandām bija labi vārtu gūšanas momenti, pamatlaiks noslēdzās 0:0, tādēļ sekoja pēcspēles sitienu sērija. Tajā veiksmīgāki izrādījās sporta akademijas studenti, tā iekļūstot finālā, bet ventspilniekus nosūtot uz cīņu par bronzas medaļām.

Cīņā par trešo vietu VeA tikās ar RTA komandu un izveidoja ļoti daudz vārtu gūšanas momentus, no kuriem divus arī realizēja – 2:0, un izcīnītas bronzas medaļas. VeA komandas sastāvs: Sergejs Zikovs, Artūrs Moros, Dmitrijs Kovaļovs, Vitālijs Petkēvičs, Sergejs Ciganovs, Toms Rubezis un Staņislavs Šatins. VeA šajā turnīrā ielaida vismazāk vārtus – piecās spēlēs tikai vieni, kas ir komandas rekords šajā turnīrā. Savukārt VeA kapteinis Sergejs Zikovs ieguva turnīra labākā menedžera balvu.

Uzvaru turnīrā svinēja LSPA komanda, kura finālā ar rezultātu 3:1 pārspēja RSU komandu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: