"Ventspils" futbolsiti Latvijas kausa izcīņas pirmajā mačā ar RFS viesos spēlēja neizšķirti 1:1, kas nozīmēja, ka iekļūšanai finālā mūsējiem atbildes mačā derēs gan uzvara, gan bezvārtu neizšķirts. 

RFS iespēja izvirzīties vadībā radās jau pirmajā minūtē, uzbrukuma smailē nonākot Robertam Savaļniekam. Laukuma saimnieku uzbrucējs ielauzās soda laukumā no kreisās malas, tomēr ar viņa sitienu galā tika ventspilnieku vārtsargs Andrejs Pavlovs. Laimi izmēģināja arī Aleksandrs Solovjovs, kurš teju no laukuma centra gribēja pārmest bumbu pāri Pavlovam, tomēr bumba lidoja mazliet virs pārliktņa.

Mājinieki neizmantoja vēl vairākas iespējas, taču "Ventspils" nebūt nedomāja izbraukuma mačā tikai aizsargāties. Aleksejs Aleksejevs saņēma bumbu pie soda laukuma un sita tālajā apakšējā stūrī, tomēr Germans Māliņš skaistā lēcienā aizsniedzās līdz bumbai un izglāba komandu. Savukārt Jurija Žigajeva viltīgais soda sitiens no kreisās malas aizlidoja mazliet garām tālajam stabam.

Otrajā puslaikā līdz pirmajam reālajam momentam bija jāgaida 25 minūtes. Parādījies laukumā, Ģirts Karlsons, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par Virslīgas labāko uzbrucēju, laiku lieki netērēja – pēc stūra sitiena no kreisās malas viņš sita ar galvu, bet bumba aizlidoja garām vārtiem. Savukārt laukuma otrā galā sitiens ar galvu kritienā pēc Alekseja Višņakova centrējuma neizdevās Leonīdam Koveļam.

Abas komandas turpināja demonstrēt uzbrūkošu futbolu, un 85. minūtē tas beidzot vainagojās panākumiem. Saņēmis bumbu pie laukuma centra līnijas, RFS uzbrukuma līderis Roberts Uldriķis uzņēma ātrumu un izmantoja brīvo vietu. Neviens pretinieks virsū nenāca, tāpēc Uldriķis sagatavoja sitienu no 18 metriem un trāpīja apakšējā stūrī – 1:0.

Tomēr "Ventspilij" izdevās 90. minūtē izraut izlīdzinājumu, un galvenais treneris Pols Ašvorts no priekiem metās laukumā. Pēc stūra sitiena pie tuvā staba visaugstāk lēca Kaspars Svārups, cenšoties bumbu raidīt tālajā stūrī. Viņam talkā metās Aleksejevs, tomēr ventspilnieku apsteidza RFS aizsargs Renārs Rode, kurš no līnijas raidīja bumbu savos vārtos – 1:1.

Attbildes spēle 3. maijā notiks Ventspilī. 

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 27.04.2017, 08:56:35

    Šoreiz iepriecināja ar to, ka pēdējā brīdī iesita vārtus, citādi būtu pavisam čābīgi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: