Piektā vieta no 174 konkurentiem savā klasē un 23.vieta no 608 finišējušajiem kopvērtējumā - ar tik labiem rezultātiem no Vohandu maratona, kas ir Baltijā apmeklētākais airēšanas maratons, mājās Ventspilī pārradies fitnesa airētājs Linards Volks.

Pēc pirmajiem salīdzinoši veiksmīgajiem startiem dažādās vietējo airēšanas entuziastu rīkotajās sacensībās pa Gauju, Daugavu, Salacu, āķis bija lūpā, un tā kopš 2012. gada katru gadu Linards Volks brauc piedalīties arī Vohandu maratonā, kur starp laivotājiem vien sava prieka un atpūtas pēc piedalās arī profesionāli esošie vai bijušie sportisti no ārzemēm, tādējādi pastiprinot sacensību garšu.

Sacensības notika 100 km distancē pa Vohandu upi Igaunijā. Maratons notiek jau 12. gadu, un tajā regulāri brauc piedalīties arī vairāki Latvijas airēšanas entuziasti no dažādām pilsētām. Šogad, piedaloties visdažādākajās klasēs, finišēja 23 laivas no Latvijas. Dalībnieku vidū bija arī viesi no Lietuvas, Somijas, Čehijas, Polijas, Krievijas un citām valstīm.

Linards piedalījās vīriešu kajaka vieninieka klasē (“K1MEN’’), kur kopskaitā startēja 174 dalībnieki, un finišēja 118. Kā jau ierasts, rīts Voru pilsētā, kur tika dots starts, sākās ar ne gluži pavasarīgiem laikapstākļiem. Debesis bija apmākušās, lija lietus un pūta ass vējš. Maratona laikā vēl uzkrita krusa, tomēr atsevišķos posmos laiks noskaidrojās un pat uzspīdēja saule. ‘’Šogad pirmoreiz nebija pretvējš,” priecājas Linards Volks. Ūdens līmenis gan varēja būt labāks. “Krācēs vajadzēja izvairīties no akmeņiem,’’ stāsta laivotājs. Viņam nācās saskarties arī kādu negaidītu pavērsienu: pēc septītā kilometra sabojājās stūres mehānisms. Nācās apstāties un to salabot. Ceļu turpinot, finišs tika sasniegts pēc kopumā pavadītām 10 stundām un divām minūtēm.

Linards šo sezonu atklāja Ventas upē airēšanas bāzē ‘’Dampeļi’’. Vohandu maratonu viņš ar nepacietību gaidīja jau visu ziemu, cītīgi trenējoties. Kamēr upes aizsalušas, regulāri apmeklēja sporta zāli, skrēja, brauca ar riteni. Pirms sacensībām Ventspilī paguva arī izmēģināt Pārventas kāpšanas sienu.

Linards Ventspilī dzīvo kopš šī gada marta ar ģimeni- sievu un diviem bērniem. Viņš ir priecīgs ne vien par airēšanai pieejamo upi, bet arī tuvumā esošo jūru, kur varēs cīnīties ar viļņiem ne vien ar kajaku, bet arī ar mūsdienās tik populāro supu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: