Latvijas 1. līgas finālu ar uzvaru sākuši Venta 2002 hokejisti, kas savā laukumā tīs reizes nonāca zaudētājos, ik reizi atspēlējās, bet 11 sekundes līdz mača beigām arī guva uzvaras vārtus.

Ventspilniekiem šajā mačā aizsardzībā talkā nāca arī Oļegs Sorokins, kurš pirms tam izslēgšanas mačos bija darbojies tikai aiz borta. Rezultātu mača 14. minūtē atklāja viesi, bet pusotru minūti līdz mača beigām mērķi sasniedza arī Regnāra Kaļinovska metiens – 1:1. Otrā trešdaļa aizritēja pēc visai līdzīga scenārija, jo vispirms mājinieki apjuka pie savas zilās līnijas, sarūpējot viesiem momentu un vārtu guvumu, bet pēc tam atspēlējās. Filigrānu piespēli izdarīja Sorokins, bet Jānim Golubovičam atlika tikai pielikt nūju, un 2:2.

Izšķirošo periodu Venta 2002 sāka ar dāvanu pasniegšanu. Vispirms liepājniekiem tika sarūpēts izgājiens viens pret vienu ar vārtsargu, kas beidzās ar bullīti. Rezultāts gan nemainījās, jo precīzi nospēlēja Deniss Baranovs, taču pusotru minūti vēlāk kopīgiem spēkiem ventiņi vārtus tomēr noorganizēja... Piespēle tika adresēta uz vienu pusi, aizsargi devās uz otru pusi, ripa nonāca pie liepājnieka – piespēle, metiens un 2:3.

Trešdaļas vidū uz tablo atkal bija neizšķirts rezultāts, bet šoreiz precīzi meta Miķelis Pāvelsons, taču jau pēc minūtes Venta 2002 nonāca mazākumā. To izturējusi, mājinieku komanda atkal ieguvu teritoriālu pārsvaru, bet ripu vārtos negāja. Pēdējā minūtē vispirms tuvu vārtu guvumam bija viesi, tomēr veiksme uzsmaidīja ventspilniekiem. Pamatlaika pēdējais spiediens sanāca tiešām iespaidīgs, ripa ilgi grozījās ap viesu vārtiem,bet galu galā nonāca pie Edgara Cgojeva. Viņam pa vārtiem uzmest neizdevās ne ar pirmo, ne otro piegājienu, taču bija vēl arī trešais, un 11 sekundes līdz mača beigām pirmo reizi vadībā izvirzījās arī Venta 2002!

Atspēlēties laika viesiem vairs, nebija, kas nozīmēja, ka 1. līgas finālsēriju ar uzvaru sākuši ventspilnieki. Fināls jau trešdien tupināsies ar vēl vienu maču Ventspilī, bet uz Liepāju komandas pārcelsies piektdien.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Arnis 19.04.2017, 09:06:18

    Superpuikas! Nu jau arī hokejs Ventspilī ir pacēlies līmenī, piesaistot daudzus līdzjutējus. Būs jāiet šodien - trešdien atbalstīt!!!

  • 0
    Kuzmičš 19.04.2017, 13:18:45

    Spēle bija forša vakar. Super emocijas valdīja pēc 4.gola. Veselību Ģirtam Zvirgzdiņam.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: