Ventspils pilsētas un novada skolu spartakiādes sacensības dambretē rīkotas jau trešo reizi, tajās piedalījās līdz šim lielākais komandu skaits – 20 komandas no Ventspils pilsētas un novada skolām.

Sacensības notika trijās vecuma grupās: līdz 11 gadu vecumam, līdz 14 un līdz 16 gadu vecumam. U14 un U16 vecuma grupā komandu bija mazāk, tādēļ tās spēlēja vienā turnīrā ar atsevišķu vērtējumu. U16 vecuma grupā, uzvarot visos mačos, pārliecinoši 1. vietu guva Ventspils 4. vidusskolas komanda. Lai arī komandas sastāvā varēja piedalīties divi zēni un divas meitenes, čempionu sastāvā bija tikai meitenes: Neta Kaša, Anda Vīnšteina, Liene Neimane un Evelīna Gailiša. Savukārt 2. vietu ieguva Tārgales pamatskolas komanda, kuras sastāvā bija Kristena Lagzdiņa, Diāna Rjabova, Arvis Krūze un Ģirts Vjaters.

Arī U14 grupā uzvarēja Ventspils 4. vidusskolas komanda - Evelīna Štefenberga, Katrīna Aleksandrova, Rainers Marks Bužoks un Daniēls Rafaēls Siders, 2. vietā atstājot 1. pamatskolas komandu – Baiba Āboliņa, Paula Kozjaikina, Māris Smildzējs un Ronalds Platacis, un 3. vietā Centra sākumskolas komandu, kuras sastāvā bija Ērika Krista Boitmane, Elza Plostniece, Dāvis Apfelbaums un Pauls Ķēniņš.

Vissīvākās cīņas bija jaunākajā U11 vecuma grupā. Finišā 4. vidusskolas un Pārventas pamatskolas komandām bija vienāds punktu skaits un tikai papildrādītāji nosvēra veiksmes rādītājus par labu 4. vidusskolas komandai. Uzvarētāju sastāvā bija Evelīna Otto, Arnita Ventiniece, Atis Ērciņš un Samuēls Stefans Siders. Pārventas komanda – Letīcija Aleksa Doniņa, Anastasija Martiņenko, Marta Frēliha un Luka Branko Doniņš – šoreiz palika 2. vietā. Centra sākumskolas komanda ierindojās 3. vietā, tās sastāvā bija Emīlija Baļķīte, Endžija Valdmane, Klāvs Nēliuss un Alekss Petrovs.

Katras vecuma grupas uzvarētāji ieguva tiesības piedalīties Latvijas skolu spartakiādes finālsacensībās, kas notiks sestdien, 22. aprīlī Bauskā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: