Eiropas čempionātā svarcelšanā savas sacensības aizvadījis arī ventspilnieks Ritvars Suharevs, kurš svara kategorijā līdz 77 kg B plūsmā sasniedza otro labāko335 kg, kopvērtējumā izcīnot astoto vietu 22 atlētu konkurencē.

Raušanā Ritvars sāka ar 145 kg, kurus pacelt izdevās salīdzinoši viegli, un 150 kg, kas padevās jau smagāk. Pēdējā piegājienā tika pasūtīti 154 kg, taču ar tiem galā tikt neizdevās. Šajā disciplīnā labāko rezultātu sasniedza par ventspilnieku desmit gadus vecākais rumānis Dumitru Kaptari, kurš pacēla 160 kg.

Grūšanā Suharevam veiksmīgi bija visi trīs piegājieni, turklāt ar 180 kg izdevās tikt galā drošāk, nekā pirmajā piegājienā ar 175 kg. Trešajā piegājienā Latvijas sportists vispirms ieplānoja 183 kg, bet pēc tam pielika vēl divus kilogramus. Lai paceltu šo svaru, vajadzēja tiešām kārtīgu cīņas sparu, un jaunajam sportistam, tas tiešām atradās. Paceļot 185 kg, Ritvars sasniedza jaunu personisko rekordu gan grūšanā, gan arī summā – 335 kg.

Kaptari sacensības noslēdza ar iespaidīgu rezultātu, jo grūšanā prata tikt galā ar 200kg, summā paceļot 360 un piesakoties uz medaļām kopvērtējumā. Šīs svara kategorijas jaunākais dalībnieks Ritvars Suharevs nodrošinājis vismaz 12. vietu 22 sportistu konkurencē. A plūsmā tika pieteikti 11 svarcēlāji, taču uz starta izgāja tikai deviņi, turklāt viens palika bez rezultāta. Tuvu fiasko bija sacensību galvenais favorīts Daniels Godelli, kurš neuzrāva 156 un 158 kg, turpinājumā riskēja ar 161 un izrādījās veiksmīgs, izcīnot pirmo vietu raušanā.

Turpinājums gan viņam tik un tā nebija sekmīgs, jo galu galā nācās samierināties ar ceurto vietu, bet par Eiropas čempionu kļuva tieši Kaptari. Suharevam izdevās A plūsmā izdevās apsteigt krievu Sergeju Petrovu un vācieti Niko MIlleru, čempionāta kopvērtējumā ierindojoties astotajā vietā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 06.04.2017, 17:36:06

    Apsveicu,lielisks sasniegums!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: