VK Ventspils volejbolisti pēc divu sezonu pārtraukuma iekļuvuši Latvijas Nacionālās līgas 1. divīzijas finālā, kurā pretī stāsies OC Limbaži/MSĢ spēlētāji.

Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ventspilnieki tikās ar 1. divīzijas debitantiem Vecumnieku volejbolistiem un abos mačos svinēja uzvaru ar 3:1, tā droši iesoļojot pusfinālā. Pretinieku gaidīšana gan nedaudz ieilga, jo VK Ozolnieki – vēl viens debitants – un RTU volejbolisti savas attiecības skaidroja trīs maču garumā. Turklāt atrisinājums nāca pavisam negaidīts, jo, divas reizes zaudējot savā laukumā, no tālākās cīņas izstājās pagājušās sezonas fināliste RTU. Starp citu, tieši studenti pērn neielaida finālā ventspilniekus.

Iespējams, ozīšus bija pamatīgi nomocījusi smagā ceturtdaļfināla sērija, iespējams, ventspilnieki vienkārši izrādījās trīs galvas pārāki, taču pusfinālā īsta cīņa nesanāca. Ventspilī pirmajos divos setos viesi gan tika pie 21 punkta, taču sarūpēt intrigu mājinieki viņiem neļāva tik un tā. Viesos Ventspils spēlēja vēl pārliecinošāk, nelaižot sāncenšus tālāk par 20 punktiem, izcīnot vēl vienu trīs setu uzvaru un iekļūstot finālā. Tajā mūsējos gaida pagājušās sezonas bronzas sērijas atkārtojums, jo pretī stāsies OC Limbaži/MSĢ spēlētāji, kam ventspilnieki cīņā par trešo vietu piekāpās ar 1:2. Limbažnieki pa ceļam uz finālu izslēdza no tālākās cīņas šī brīža čempionus VK Aizkraukle volejbolistus, turklāt arī viņiem bija nepieciešamas tikai divas spēles. Tiesa, šajā pusfinālā tika aizvadīts par diviem setiem vairāk – pašreizējie bronzas medaļnieki abos mačos uzvarēja ar 3:1.

Regulārās sezonas pirmajā aplī ventspilnieki Limbažos uzvarēja ar 3:0, tiesa, panākumam otrajā setā bija nepieciešams savākt 30 punktu. Otrajā aplī Ventspilī bija nepieciešami četri seti, bet uzvarētājs atkal bija tas pats. Finālsērija ilgst līdz vienas komandas trim uzvarām. Limbažniekiem iekļūšana finālā ir līdz šim lielākais sasniegums Nacionālās līgas 1. divīzijā, bet ventspilnieki iepriekšējoreiz tajā spēlēja 2014. gadā un ar 1:3 atzina VK Aizpute pārākumu. Interesanti, ka gadu iepriekš fināls bija tāds pats, bet uzvarēt izdevās Ventspils komandai, kas vēl pirms gada bija triumfējusi arī 1. līgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: