FK Ventspils futbolisti savā laukumā aizvadījuši pārbaudes maču ar Lietuvas FK Utenis, bet trīs ventspilnieki piedalījušies dažādu izlašu spēlēs.

Ventspilī jau mača sākumā mājinieki nonāca zaudētājos ar 0:2, tomēr prata atspēlēties un pat bija tuvu uzvarai. Pirmajā puslaikā bija vairākas iespējas gūt vārtus, izcelties varēja gan Kaspars Svārups, gan Artjoms Vasjkovs, taču realizēt izdevās tikai vienu, turklāt pašās puslaika beigās – 42. minūtē pēc Niko Boranijaševiča piespēles Adeleke Akinjemi precīzi sita ar galvu. Neizšķirtu 74. minūtē panāca Eduards Tīdenbergs, precīzi izpildot 11 metru soda sitienu, kas tika nozīmēts par Antona Jemeļina nogāšanu. Mača izskaņā Eduards varēja arī izraut uzvaru tomēr nedaudz pietrūka – 2:2.

Pēc mača Pols Ašvorts atzina, ka komandai jāatceras šīs spēles sākumu, lai neko tādu vairs nepieļautu, kā arī paslavēja futbolistus par raksturu un cīņas sparu: «Svarīgi, ka visi futbolisti, kuri izlašu pauzē ir mūsu rīcībā, tika laukumā un saglabāja spēļu ritmu. Taču tāpat arī ieguvām daudz vērtīgas informācijas. Piemēram, nebijām gatavi mača sākumam, bet neko tādu sezonas gaitā vairs nedrīkstam pieļaut. Toties iepriecināja, ka komanda parādīja raksturu. Man pārtraukumā nevajadzēja nekādas skaļākas runas, jo bija skaidrs, ka visi saprot, kas ir jāizdara. Varējam arī uzvarēt, taču pievīla momentu realizācija, tātad pie tās nopietni jāstrādā.»

Nākamo Virsligas maču ventspilnieki aizvadīs jau 1. aprīlī, kad savā laukumā uzņems principiālos sāncenšus jelgavniekus.

Trīs ventspilnieki nedēļas nogalē bija kopā ar dažādām izlasēm, bet sevišķi izcēlās centra aizsargs Ņikita Koļesovs. Viņš U21 izlašu pārbaudes turnīrā Viļņā ar diviem vārtu guvumiem palīdzēja Latvijai ar 4:3 pieveikt Baltkrievijas vienaudžus. Otrdien mūsējiem paredzēta spēle ar mājiniekiem.

Savukārt Ģirts Karlsons bija Latvijas izlases sastāvā Pasaules kausa kvalifikācijas mačā Šveicē (0:1), bet laukumā nedevās. Simons Pauļus piedalījās Lietuvas un Anglijas izlašu mačā (0:2), slavenajā Vemblija stadionā 87. minūtē iznākot uz maiņu.

Ņikitas Koļesova vārtu guvumi

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: