Sestdien kārtējo maču Latvijas Basketboa līgā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā uzņemot pašreizējos valsts čempionus Valmiera/Ordo spēlētājus. Spēles sākums pulksten 17.

Komandām tā būs pēdējā tikšanās regulārajā sezonā, bet līdz šim savstarpējos mačos labāk veicies Kārļa Muižnieka padotajiem, un tomēr ventspilniekiem vajadzēs lūkot pēc kāda revanša. Sezonas pirmajās divās spēlēs, kas notika vēl pirms gadu mijas, pārāki bija Ventspils basketbolisti, viesos uzvarot 94:79, bet savās mājās – 81:75. Pirmā tikšanās 2017. gadā ventspilniekiem izrādījās neveiksmīga. Labi sākuši maču Valmierā, Ventspils basketbolisti otrajā ceturtdaļā ļāva mājiniekiem izlīdzināt spēli, bet pamatlaika izskaņā netika izmantota iespēja izraut uzvaru un sekoja papildlaiks. Tajā nedaudz veiksmīgāki bija vidzemnieki, svinot uzvaru 97:95.

Turnīra tabulā krietni labākā pozīcijā gan atrodas Ventspils, jo zaudējums Valmierai/Orda bija tikai viens no diviem, kamēr vidzemnieki, aizvadot par divām spēlēm vairāk, iedzīvojušies deviņās neveiksmēs. Trešdien savā ceturtajā neveiksmē iedzīvojās VEF basketbolisti, ar 71:80 piekāpjoties Barons kvartāls spēlētājiem, kas palielināja valmieriešu izredzes uz otro vietu un izvairīšanos no ceturtdaļfināla spēlēm. Tā kā par vidzemnieku motivāciju mačā ar ventspilniekiem šaubām būt nevajadzētu. Savukārt Ventspils ir tuvu tam, lai jau nodrošinātu uzvaru regulārajā sezonā un sava laukuma priekšrocības izslēgšanas spēlēs, taču šai astei vēl ir jāpārkāpj.

Interesanta šī spēlē solās būt arī komandu pēdējo papildinājumu dēļ. Valmierieši marta vidū paziņoja par vienošanos ar superpieredzējušo amerikāņu uzbrucēju Doru Fišeru, kurš pirms tam bijis arī ventspilnieku redzeslokā. Kaut kādu iemeslu dēļ (nauda, sportiskā forma, perspektīvas...) kurzemnieki tomēr nolēma neparakstīt bijušo Eirolīgas spīdekli, bet gan vienoties ar gandrīz desmit gadus jaunāko Todu O'Braienu, kurš pirms dažām sezonām jau spēlēja BK Jēkabpils rindās, bet ar tik iespaidīgu CV kā Fišers palielīties nevar. Tādēļ būs interesanti klātienē salīdzināt šos abus pēdējā brīža pirkumus un komandu ieguvumus no tiem.

Bez šī mača Ventspilij regulārajā sezonā vēl atlikušas sešas spēles, no kurām savā laukumā gan jāaizvada tikai divas – 8.aprīlī ar Liepāja/Triobet un 12. aprīlī ar Barons kvartāls.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: