Ventspils pilsētas pašvaldība un Olimpiskā centra Ventspils vadība vienmēr ir bijušas ieinteresētas nodrošināt ventspilniekiem iespēju nodarboties ar izvēlēto sporta veidu.

Ņemot vērā Ventspils pilsētas kvalitatīvās sporta bāzes, ir ļoti liels piedāvājums nodarboties ar vairāk nekā 30 sporta veidiem un katram bērnam un jaunietim ir brīva izvēle, ar kādu sporta veidu nodarboties, protams, rēķinoties, ka ir pieejami sporta veidi bez maksas (sporta skolā Spars 10 sporta veidi) un ir sporta veidi, kas pieejami par maksu (sporta klubos), tāpat bez maksas bērniem un jauniešiem ir pieejamas nodarbības Ventspils Jaunrades namā un Mākslas skolā.

Ledus halle Ventspils pilsētā 2000. gadā tika celta ar mērķi nodrošināt iedzīvotājiem iespējas nodarboties ar ledus sporta veidiem. Šobrīd Ledus hallē var nodarboties ar šorttreku, daiļslidošanu, hokeju un kērlingu, kā arī darbojas publiskā slidotava un skolēnu slidotapmācība. Ledus halle darbdienās no plkst. 13 līdz 22 ir pilnībā noslogota.

Olimpiskais centrs Ventspils katru gadu plāno Ledus hallē gan sacensības ledus sporta veidos, gan sporta nometnes, kas, protams, papildina Olimpiskā centra Ventspils budžetu. Ja izvērtējam pēdējo trīs gadu nometnes, kas notikušas Olimpiskā centra Ventspils Ledus hallē, tad vislielāko pienesumu ir nodrošinājuši daiļslidotāji, kas vidēji gadā vairāk nekā 200 dalībniekiem nometnēm izmanto 25 dienas, hokejs vidēji pēdējos trīs gados nometnēm izmanto 9 dienas 60 dalībniekiem, tātad varam aprēķināt hokeja nometņu pienesumu. Tāpat rakstā norādīts, ka lielu pienesumu dod specializētais hokeja veikals Sports Lukss, bet īstenībā Olimpiskajam centram Ventspils gada pienesums no šī veikala ir 1522 eiro.

Ventspils pilsētā 2017. gadā darbojas 34 sporta klubi, no kuriem 20 Ventspils pašvaldība ir piešķīrusi dotāciju. Katrā klubā nodarbības izmaksā atšķirīgi un arī mērķi un uzdevumi atšķiras. Atšķirīgs ir arī pašvaldības līdzfinansējums bērniem un jauniešiem.

Sporta klubā kā privātajā struktūrā tā darbību un attīstību nosaka kluba valde un kluba locekļi, pašvaldība nekad nav noteikusi kluba attīstību. Hokeja klubam Venta 2002 pašvaldība piešķir dotāciju jau kopš 2002. gada, un katru gadu tā tiek palielināta (2014. gadā 90 589 eiro, 2015. gadā 96 749 eiro, 2016. gadā –137 534 eiro), savukārt Ventspils pilsētas pašvaldība 2017. gadā piešķīra līdzfinansējumu hokeja klubam Venta 2002 143 346 eiro apmērā.

A. Landmanis laikrakstā Ventspilnieks.lv rakstā Par ķirsīti uz hokeja tortes Ventspilī izplatītajā publikācijā pateicas sponsoriem, kas, protams, ir pareizi, bet tai pašā laikā aizmirst pašvaldību, kas desmit gados, kopš klubu vada A. Landmanis, ir nodrošinājusi finansējumu vairāk nekā 900 000 eiro apjomā.

Patiesībai neatbilst apgalvojums, ka pašvaldības atbalsts nav sniegts bērniem, bet gan pamatā SIA Olimpiskais centrs «Ventspils». Lai bērni un jaunieši varētu apgūt izvēlēto sporta veidu, pašvaldības finansējums (69 930 eiro) primāri tiek novirzīts sporta bāzes nodrošināšanai, savukārt samaksa par sporta bāzi, respektīvi, ledus arēnas izmantošanu, tiek novirzīta tās uzturēšanas izmaksu segšanai, tāpat pašvaldības finansējums 2017. gadā nodrošināts treneru darba apmaksai (49 416 eiro), transporta apmaksai (21 000 eiro) un licenču iegādei (3000 eiro).

Attiecībā uz finanšu līdzekļiem sportam, tajā skaitā sporta klubiem, informācija ir pieejama portālā www.ventspils.lv, kurā var iepazīties ar finansējuma piešķiršanu gan sporta klubiem, gan citiem sporta pasākumiem, noskatoties Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijas sēdes. Hokeja klubam Venta 2002 pašvaldības piešķirto finansējumu 2017. gadam var noskatīties portālā: http://ventspils.lv/lat/pilseta/116427-ekonomikas-un-budzeta-komisijas-sedes-tiesraides-ieraksts-28.02.2017.

Rakstā izteikta arī kritika, ka pašvaldība iegulda lielus finanšu līdzekļus jaunu sporta bāzu būvniecībā, nedomājot par to satura aizpildīšanu. Norādām, ka pēdējos trīs gados pašvaldība sadarbībā ar LR Izglītības un zinātnes ministriju ir piesaistījusi vairāk nekā 3 milj. eiro, nodrošinot gan Basketbola halles, gan Ledus halles, gan stadiona un vieglatlētikas manēžas modernizāciju un labiekārtošanu, bet 2017. gadā ir piesaistīts valsts finansējums 1,65 milj. eiro apmērā trenažieru zāles ierīkošanai pie Ventspils 3. vidusskolas, BMX ziemas sporta bāzes būvniecībai, jauna peldbaseina projektēšanai, kā arī citu sporta bāzu labiekārtošanai, tādējādi tiek ietaupīti pašvaldības finanšu līdzekļi un nodrošinātas kvalitatīvas sporta bāzes ventspilniekiem, tajā skaitā hokeja kluba dalībniekiem.

Atbilstoši hokeja kluba pieprasījumam Olimpiskais centrs Ventspils šogad maijā plāno ierīkot ventilācijas sistēmu ģērbtuvēs, kuras izmanto hokejisti, bet attiecībā uz sintētiskās ledus slidotavas pārvietošanu pie Olimpiskā centra Ventspils Ledus halles ir jānorāda, ka Olimpiskais centrs Ventspils ir uzsācis šī jautājuma risināšanu, bet hokeja klubs joprojām nesniedz plānoto slidotavas noslogojumu, taču ir pieprasījums: «Mums vajag!»

Jautājums par fizioterapeita pakalpojumu nepieciešamību tika atbalstīts 28.02.2017. Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijā, un šobrīd notiek darbs pie šī jautājuma risināšanas, uzklausot arī hokeja kluba Venta 2002 ieteikumus.

Attiecībā par Hokeja Akadēmijas izveidi Ventspils pilsētas pašvaldība ir izteikusi gatavību iepazīties ar noteikumiem un plāniem, bet diemžēl nekādu informāciju ne no Latvijas Hokeja federācijas, ne no hokeja kluba Venta 2002 valdes neesam saņēmuši, tātad pārmetumi nevietā.

Vēlreiz uzsveram, ka pašvaldībā darbojas 34 sporta klubi, tātad attīstīts vairāk nekā 30 sporta veidu, un visiem sporta klubiem pašvaldība nevar 100% nodrošināt visu izdevumu apmaksu. Protams, paldies visiem aktīvistiem, klubu vadītājiem, kas nodrošina sporta veidu attīstību mūsu pilsētā un paplašina iespējas interesentiem nodarboties ar izvēlēto sportaveidu. Šie klubi viennozīmīgi palīdz veidot daudzveidīgāku sporta dzīvi Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (61)

  • -4
    Gints Linde 24.03.2017, 09:44:42

    Pamazām sākas histērija no Jūras ielas kungu rupora par to, ka kāds vēl bez "vienīgā - preizā" viedokļa paudēja (VB) atļaujas kaut ko iepīkstēties, nesaskaņojot savu viedokli ar 100% visos jautājumos "kompetentiem speciālistiem".
    Ieskatam - bērnu - jauno hokejistu vecāku sapulcē no Olimpiskā centra vadības puses paustais viedoklis ar dedzīgu pašvaldības pārstāvja atbalstu: "Ja nevar piesaistīt sponsorus un vecāki nespēj maksāt, lai bērni nenāk trenēties hokejā (jo ledus ir dārgs), bet iet skriet - būs lētāk, vai, ja kādam biezāks maciņš, lai brauc uz Ameriku trenēties. Te, Latvijā vienalga neesot perspektīvu. Pagaidām, kamēr Ventspils hokejā nevaldīs "pareizā partija", tikmēr bērni uz izbraukuma spēlēm lai brauc mikrobusiņā, kurš pa Latviju katrā izbraukumā citu pilsētu komandu pārstāvjiem par izsmieklu, velk līdzi piekabi ar bērnu ekipējumu.

  • -10
    keda 24.03.2017, 09:58:31

    Tad šis te - transporta apmaksai (21 000 eiro) - ir meli? A neliekas, ka visu laiku lamājoties, ka nedod naudu un liekot saprast, ka jādod vairāk, tikai padara to situāciju sliktāku? Un atkal jājautā - kāpēc tad Landmanis var savā avīzē gānīties, bet dome - šajā gadījumā sporta pārvalde, kas organizē finansēšu - atbildēt nedrīkst? Histērija jau daudzu gadu garumā nāk tieši no Venta 2002 vadības, kamēr sporta pārvalde sit ar faktiem. Ja nedodu to naudu ledum, kas tik un tā nonāk OC, vai bērnu vecāki, klubs varētu to samaksāt, jo jāmaksā būtu. Vai cilvēki vienkārši vēlas konkrētu summu, ar kuru pēc tam brīvi rīkoties, kā jau savulaik tas forši sanāca pirmajiem vadoņiem, kad ekipējuma nauda pazuda nezināmā virzienā? Ir forši, ka cilvēki strādā, ka ir ap 200 audzēkņu, bet tad ar to arī lepojaties, nevis bez mitas klaigājat, cik citi ir slikti.

  • -3
    Kaspars 24.03.2017, 10:42:20

    Pareizi vien ir . Pašvaldība ne pie kā nav vainīga. Visi pārējie, kas atļaujas iebilst - vot viņiem gan nav taisnība! Un kamēr pilsētā nekas nemainīsies šie turpinās propagandēt to cik pašvaldība laba un tīra!!!!! Lembergam jau pašam nav laika tikt ar šo galā jo jāskrien uz tiesām

  • -11
    keda 24.03.2017, 11:06:55

    Nevajag pārspīlēt. Vienkārši nevajag stāstīt to, kā nav, bet runāt par to, kas jau sasniegts.

  • -1
    Soft 27.03.2017, 02:02:42

    Pie kā pašvaldība ir vainīga saistībā ar privāta hokeja kluba finansēšanu? 140 000 euro ir maza nauda vienam amatieru hokeja klubam? Vai apmaksāt 160 pilsētas bērniem no pašvaldības budžeta vienu no dārgākajiem sporta veidiem, sedzot visus izdevumus, t.i. ēdināšanu, viesnīcas, treniņnometnes, transportu, ekipējumu, augstas klases trenerus un ledus nomu, būtu samērīgi un saprātīgi uz ventspilnieku vidējo ienākumu fona? Tas būtu normāli, ka 160 bērniem, kam patīk hokejs, pašvaldība iedotu tērēšanai kādus 300 vai 400 tūkstošus, kā cer Landmanis, kamēr citi pāris tūkstoši bērnu izvēlas tos pulciņus, kuros var atļauties iet, vai neizvēlas nevienu? Citi bērni nevar atļauties kaut vai imācīties peldēt!

  • -4
    Gints Linde 24.03.2017, 11:52:41

    Cienītā keda! Tur nu tiešām taisnība - nevajag stāstīt to, kā nav. Un, šajā gadījumā, raksta autore nakts laikā - pēc pusnakts - veidojot šo rakstu, apgalvo, ka viss ir labākajā kārtībā, ka kungi, kuri šo rakstu pasūtījuši nakts vidū ielikt VB, visu darījuši pēc labākās sirdsapziņas un pilsētas bērnu, kā arī viņu vecāku (tās pašas pilsētas nodokļu maksātāju) interēs, nesadalot bērnus "vajadzīgajos" un "citos" sportistos. Vispār - diezgan nožēlojami ..

  • -10
    keda 24.03.2017, 12:05:50

    Varu tikai atkārtot, ka nevajag pārspīlēt. Starp citu, tonis liek nojaust, ka dalīt jau varētu, ja vien tikai vajadzīgie būtu tieši hokejisti? Tiešām teju 900 eiro uz bērnu ir nekas un parāda, ka nevienam tos hokejistus nevajag? Ja netuvotos vēlēšanās, arī būtu tāds pats viedoklis, vai tad varētu paciesties?

  • -3
    Gints Linde 24.03.2017, 12:23:34

    Lai viss visiem kļūtu, tā teikt, caurspīdīgāks, šī neapšaubāmi cienījamā persona - raksta autore - pareizā viedokļa paudēja - nākamajā naktī varētu ievietot salīdzinošu tabulu par visiem pilsētas pašvaldības finansētajiem sporta veidiem . Par proporcijām un godīgumu, gan jau, līdzpilsoņi spēs paši izdarīt adekvātus secinājumus.

  • -6
    Latvija pāri visām! 24.03.2017, 13:00:15

    Ir jau arī jāņem vērā tāds faktors, ka katram domes atbalstītam sporta klubam vai sporta veidam ir sava priekšvēsture sadarbībā ar domi un hokeja klubs kā viens no pēdējiem tur īsti neierakstījās.
    Ko darīt, ja domē negadījās neviens īsts hokeja entuziasts?
    Un, diez vai var uzskatīt tā - atveru sporta klubu, teiksim, regbijā un sagaidu,
    ka dome metīsies apmaksāt visus tā izdevumus.

  • -9
    keda 24.03.2017, 13:14:32

    Ja kopumā 20 klubiem tiem tiek piešķirti 663000, bet hokeja klubs saņem 143 000, tad cik paliek pārējiem?

  • -1
    Ena 25.03.2017, 19:06:22

    Nezinu par 2016. un 2017. gadu, bet 2015. gada Ventspils budžetā ir sadaļa
    Sporta pārvalde - Subsīdijas komersantiem, sabiedriskajām organizācijām u.c. institucijām - 2 657 792. Tas 2015. gadā. Hokejam 96 749. Un tas uz 160 sportistiem. Ja sadalītu godīgi, kā paši uzsver, tad Ventspilī tolaik bija 4395 sportistu, kurus dotē Ventspils dome.

  • -6
    Aivis Landmanis 24.03.2017, 13:38:02

    Politiskām spēlēm sportu no laika gala ir izmantojusi Lemberga vadītā pašvaldība. Kas attiecas uz hokeju, tad ja vajadzības ir mērāmas 350 000,- apmērā/gadā, bet dome piešķir 140 000,- EUR, tad par kādu atbalstu ir runa? Mums vecākiem nav pienākums pašvaldības un LOK nacionālajā sporta būvē attīstāmam bērnu un jauniešu sporta veidam ik gadu meklēt sponsorus un piesaistīt simtiem tūkstošus eiro. Bez tam, pārējos OC: Daugavpilī, Valmierā, Liepājā, Jelgavā pašvaldības spēj hokejam piesaistīt 350 000,- pat vairāk kā 400 000,- EUR gadā. Kurš tad te iesaista sportu politiskajās spēlēs? Vai gadījumā ne pašvaldība, kurai kā halles cēlējai būtu jāuzņemas pilla atbildība par tās saturisko aizpildījumu.

  • -8
    keda 24.03.2017, 13:50:45

    Par atbalsu 140 000 apmērā :)

  • -11
    Freds 24.03.2017, 15:34:55

    Ko nevar celt, to nevar velt. Vai dome vainīga, ka hokejs ir tik dārgs? Cik atceros, kad cēla halli, tad nemaz nebija doma uzturēt arī hokeja komandu, bet attīstīt lētākus sporta veidus, šorttreks, figūriņu slidošana un galu galā, lai iedzīvotājiem būtu vieta, kur paslidot. Nu nav Ventspilī hokeja tradīcijas.
    Starp citi Landmaņa kungs, ja Jūs tiku pie domes siles, cik noprotu 500 000 hokeja klubam tiktu piešķirts?

  • -2
    Kuzmičš 24.03.2017, 15:44:08

    Freds! Ja runājam par tradīcijām, tad Ventspilī ir bija tikai treka riteņbraukšana un motokross. Mākslīgi te ceļ debesīs basketbolu un futbolu

  • -3
    Šļucrenes Kļumpats 24.03.2017, 13:59:14

    Man maziņam mācīja tā ka ja kaut ko grib vēl, tad ir smuki jāpalūdz. Nevis jāsit kulaks galdā. Tai hallē tak slido jau cilvēk visādos veidos, vai ta tā stāv tukša? Ja kādam gribas slidot vairak, ta jādomā, kā to dabūt gatavu, nevis otrādāk. Tā naud jau no tā, ka vairāk slidotāj, nerodas vairāk. Pa to, cik mums populārs hoķs, var redzēt pilsētas čempionāta tabulā - 5 blics, viena no dundags, 2 no novad, vien no Ventspils.

  • -9
    Sporta pārvalde 24.03.2017, 15:22:33

    Hokeja kluba Venta 2002 transporta izmaksas plānotas 21000 EUR apmērā, lai nodrošinātu dalību Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionātā, kur plānoti 70 izbraukumi par pamatu ņemot PSIA "Ventspils reiss" cenas. HK Venta 2002 kā privāts klubs var izvēlēties kādu transportu nomāt. Visiem sporta klubiem pašvaldību dotācijas piešķirtas ņemot vērā Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijas lēmumus un uzklausot katra sporta kluba priekšlikumus un vēlmes http://ventspils.lv/lat/pilseta/116427-ekonomikas-un-budzeta-komisijas-sedes-tiesraides-ieraksts-28.02.2017., http://ventspils.lv/lat/pilseta_parvalde/116004-ekonomikas-un-budzeta-komisijas-sedes-tiesraides-ieraksts-22.02.2017. un http://ventspils.lv/lat/pilseta_parvalde/115513-ekonomikas-un-budzeta-komisijas-sedes-tiesraides-ieraksts-08.02.2017.

  • -8
    Viktors Mežriņķis 24.03.2017, 15:37:02

    Varbūt šajos grūtajos laikos tomēr censties iztikt ar tām 143 štukām un netaisīt reketu pašvaldībai. Nevienam jau naudas nekad nav pietiekoši. Vajag tos sponsorus vēl vairāk izkratīt, lai tie palīdz.

  • -2
    Kuzmičš 24.03.2017, 15:46:52

    Viktor! Ventspilī grūti laiki?????????? mums vien pakaļ otrai rauj augšā visādas būves. Tur nevajag naudu??? kā domā, no kādiem līdzekļiem uzturēs vēl vienu baseinu un mūzikas skolu-koncertzāli???

  • -6
    Viktors Mežriņķis 24.03.2017, 15:58:03

    Kuzmič vismaz man par hokeja bērneļiem ne silts ne auksts un arī uz baseinu neiešu. Koncertzāle gan izklausās, ka būs kas grandiozs un spēs piesaistīt daudzus apmeklētājus. Dzīvosim redzēsim vienam basketbols, vienam futbols citam hokejs, baseini un koncertzāles...

  • -8
    keda 24.03.2017, 16:07:42

    Apzinātā demagoģija turpinās :) Kuzmič, tās mājas rauj augšā ne tikai par pilsētas naudu, ne? Un gan jau arī baseinu neuzturēs tikai par pilsētas, bet arī kādu LOK naudu.
    Hokejisti strādā labi, ir labi sasniegumi, ir izlašu, pat nacionālās kandidāti, un ar to tiešām ir jālepojas un var lielīties, bet tā nepārtrauktā čīkstēšana cik dome pret viņiem slikti, rada pavisam citas sajūtas. Nu kaaaamoon 140 000 NAV atbalsts? Brrrr

  • -1
    Nah nahs 24.03.2017, 16:35:37

    Vai bija prāta darbs nojaukt unikālo velotreku,kuru mierīgi varēja kapitāli atremontēt,un tā vietā uzbliez tledus halli,ko tikpat labi varēja celt kaut kur citur?

  • -4
    karlito 24.03.2017, 18:20:35

    Visiem labi nekad nebūs,vieniem basketbols,futbols,citiem hokejs..protams var gribēt vairāk gan tie gan tie..bet uzskatu,ka labi ka ir vismaz tie 140tukstoši,..tā taču nav nemaz tik maza nauda..

  • -11
    Soft 25.03.2017, 00:26:40

    Es pašvaldības vietā nedotu vairs naudu šī konkrētā hokeja kluba uzturēšanai. Jo jebkurš normāls sponsors pēc šādiem Landmaņa tekstiem vispār neizskatītu iespēju atkārtoti piešķirt finansējumu. Kur nu vēl to palielināt!? Principā pašu hokejistu vecākiem vajadzētu prasīt no sava kluba vadības atskaites par to, kur paliek nauda, kas piešķirta viņu bērnu sporta nodarbībām? Vai tad nav citi cilvēki, kas uzņemtos iniciatīvu un izveidotu vēl kādu hokeja klubu ar saprātīgu un adekvātu vadību? Galu galā, ja esošā kluba vadība nemāk rīkoties ar finansējumu un izskatās, ka vispār nejēdz, par ko ir jāmaksā, tad ar tādiem personāžiem nav jāsadarbojas. Vajag citu klubu, kurā bērni varētu normāli trenēties un kur nauda nepazustu melnajā caurumā. Piemēram, ja transporta izmaksas ir izrēķinātas pēc Ventspils reisa cenrāža, tad nevajag savus kluba biedrus apkrāpt, vedot vecos autobusos ar piekabēm, bet nodrošināt to, par ko pašvaldība ir samaksājusi. Kā var iedomāties, ka klubam nav jāmaksā par ledus nomu? Kāpēc aerobikas klubam jāmaksā? Kāpēc tenisistiem jāmaksā? Landmanis biznesmenis atradies.

  • -6
    Ena 25.03.2017, 19:11:36

    Softs varētu nopublicēt datus, cik par futbola laukuma nomu maksā futbolisti un par basketbola laukuma nomu basketbolisti. Tā teikt, skaidrības labad, lai visi redz, ka hokejistiem nav taisnības.
    P.s. Par formas tērpu izmaksām sportistiem nerunāsim, hokejisti turpmāk slidos pliki. Ekonomijas labad.

  • -2
    Al Bundy 26.03.2017, 08:18:02

    naudas došana arī ir interesanti - lielākā nauda tiek dota, lai varētu uzturēt to pašu OC infrastruktūru - ledus halli! Bet vēl interesantāk ka piem tiek doti 50% no tās pašas infrastruktūras uzturēšanas izmaksām, ja uzdot jaut. kur lai dabū pārejo naudu -jūsu problēmas, palielinit vecākiem dalības maksu vai piesaistiet sponsorus! Ja šāda pat attieksme būsu pret basketbola, futbola, šortreka klubiem ,tad ok, nav ko cepties, bet diemžēl tā nav, citos klubos vecāki par bērnu dalību maksā 0 un praktiski viss tiek atmaksāts -transports, ēdināšana, viesnīcas utt. Var jau protams teikt ka hokejs nav V-pils sporta veids, taču iesaku aiziet uz mazo treniņu, kad vienlaicīgi trenējas 50-60 bērnu, tad droši viedoklis mainīsies! HAU!

  • -6
    Aivis Landmanis 26.03.2017, 12:35:32

    Sporta pārvalde apgalvo, ka HK VENTA2002 kopš to vadu Es ir saņēmusi no pašvaldības 900 000,- EUR. Labi, piekrītu. Ja sakām A, tad jāpasaka arī B. Pašvaldība HK VENTA2002, tās sponsoriem un bērnu vecākiem šajā laikā ir parādā kā minimums 1,5 miljonus EUR. Laiks ir pienācis būt godīgiem pret visiem un asdot parādus. Mēs gaidām vienādu attieksmi, proti, ja vieniem tiek apmaksāts invetārs, internāts, treniņu nometnes, ēdināšana, medicīna, tad bērniem hokejistiem to visu nācās apmaksāt sponsoriem, vecākiem. Pat spēļu kreklus pašiem mazākajiem pašvaldība nekad nav apmaksājusi pat neskatoties, ka uz tās ir pilsētas logo. Vai tas ir godīgi?

  • -5
    Soft 26.03.2017, 20:09:18

    Kasir parādā hokeja klubam? Pašvaldība, t.i. ventspilnieki? Kādā sakarā ventspils pensionāriem, daudzbērnu ģimenēm un vispār jebkram ventspilniekam būtu jāmaksā par kaut kādu bērnu hokeju? Turpat 900 eiro ir daudz par daudz vienam bērnam, kas vēlas slidināties vienā no dārgākajiem sporta veidiem. Tikpat labi tūlīt motokrosisti un kalnu slēpotāji sāks pieprasīt sev ekskluzīvu finansējumu, jo tie sporta veidi arī nav no lētākajiem. Ko darīt tiem džekiņiem, kuriem ar moci braukāt ļoti patīk, bet naudas nav? Paziņot, ka pašvaldība viņam ir pāris jaunus močus parādā?

  • -8
    kiks 26.03.2017, 13:54:22

    Vai teišam tik "gudri" ir jāspriedelē, ja nesaprot par ko?
    Šortrekā un basketbolā bērni trenējas Sporta skolā un tie nav nekādi klubi.
    Privātos klubos VISI maksā par savām nodarbēm paši.

  • -5
    Pozitivs skats 26.03.2017, 18:46:07

    Tas ir daudz, kas tiek dots privātam klubam.. Kur vēl tā ir? Piemēram, Talsu hokeja klubā viss būtu par brīvu? Nav!! Viņi vispār iztiek ar mazumiņu un nestrādā slikti!

  • -5
    Aivis Landmanis 26.03.2017, 19:24:26

    Ventspils ledes halli cēla Ventspils pašvaldībai un Latvijas Olimpiskai Komitejai piederošais Olimpiskais centrs Ventspils. Bez tam tā ir vienīgā halle Latvijā kurai ir piešķirts nacionālās sporta būves status. Vai tiešām par nodokļu maksātāju naudu celtai, uzturētai nacionālai sporta būvi nebūtu jāpiepilda ar atbilstošu saturu, proti, labi apgādātu bērnu un jauniešu ledus sporta flagmani - hokejs. Pie mums ir otrādi. Ventspils ir vienīgā pilsēta Latvijā, kurā pašvaldības un LOK pārvaldītais OC nespēj šo pašsaprotamo funkciju veikt. Jelgavā, Liepājā, Valmierā, Daugavpilī esošos OC hokejs tiek finansēts atbilstoši (sākot no 350 000,- EUR/gadā), bērni, jaunieši tiek pārvadāti normālos autobusos (32 vistas un vairāk), tikai Ventspils nespēj. Vai tas ir cienīgi pilsētai ar rīdienu? Atbildību prasām no tiem, kuri pieņēma lēmumu celt.

  • -7
    Soft 26.03.2017, 20:27:40

    Ledus sporta cienītājiem pašvaldība ir uzcēlusi Ledus halli un to uztur. Par nodokļu maksātāju naudu, kā pats uzsveriet. Vēl iedod milzīgu naudu ik gadu ledus sporta veidiem. Vienā teikumā sakiet, ka jums ļoti daudz sportistu, otrā, ka Ledus hallei saturs nav. Kas tā par bezatbildīgu muldēšanu? Ledus hallē ir pilns ar sportistiem - daiļslidotājiem, šorttekistiem un hokejistiem. Kurā līdzīga izmēra pilsētā visās Baltijas vai pat Ziemeļvalstīs ir tāda sporta infrastuktūra kā Ventspilī, kur tik liela sporta skola, kurā bērni sporto bez maksas? Bezkaunībā vai aprobežotībā ar jums ir grūti mēroties, Landmaņa kungs!

  • -3
    Freds 28.03.2017, 12:18:27

    Landmaņa kungs, paskatieties cik Ventspils pašvaldībai ir jāmaksā pašvaldības izlīdzināšanas fondā, un cik no tā saņem Daugavpils, Liepāja un citas pilsētas. Ventspilij neviena pilsēta papildus līdzekļus nepiešķir, bet Jūs redz Daugavpili par piemēru stādat. Manuprāt Jūs neesat īsti godīgs, jo saņemat visnotaļ lielu dotāciju no pašvaldības, bet pat par to nemākat pateikt paldies.
    Sakiet, ja Jūs būtu Lemberga vietā, un kāds atnāktu uz Domi prasīt atbalstu 500 000 apmērā, teiksim bērnu motosportam, Jūs ar vieglu roku to atbalstītu, un tiektu ņemiet nekam vairāk pilsētā naudu nevajag?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: