Olimpiskā centra “Ventspils” vieglatlētikas manēžā aizvadīts Latvijas čempionāts un Latvijas kausa izcīņā virves vilkšanā telpās, kurās piedalījās dalībnieki no Saldus, Ozolniekiem, Līvbērzes, Jēkabpils, Rīgas un Ventspils, kā arī viena Lietuvas komanda.

Par revulocīju šajā virsves vilkšanas veidā Latvijā pirms mačiem parūpējās Saldus vilcēji, pirmie visu komandu apgādājot ar speciākajiem apaviem (tādi neizmaksā lēti, tāpēc, ņemot vērā, ka Latvijas klubi starptautiskajā arēnā telpās nestartē, līdz šim neviens tādus arī nebija iegādājies), kas saldeniekus padarīja par galvenajiem favorītiem. Maču gaita apliecinaja, ka šāds pieņēmums tiešām ir patiess.

Svaru klasē līdz 720kg par Latvijas čempioniem kļuva Saldus komanda, otrajā vietā mūsu Velkonis, bet trešajā vietā Līvbērzes. Latvijas čempioni tika noskaidroti arī 600 kg svaru klasē, kurā komandā startēja 4 sievietes un 4 vīrieši. Arī tajā uzvaru izcīnīja Saldus komanda, atkal atstājot otrajā vietā Velkoni, bet trešo vietu izcīnīja Ozoli (Ozolnieki). Savukārt 600kg MIX grupā, kurā komandas sastāvā var būt neierobežots skaits vilcēju, ventspilniekiem Saldus dominanci beidzot izdevās apturēt. 14 komandu konkurencē Velkonis 1 svinēja uzvaru (Velkonim kopmā bija 3 komandas), bet tālāk sekoja Saldus 2 un Saldus 1.

Arī Latvijas kausa izcīņā 680kg svaru klasē pirmo vietu izcīnīja Saldus komanda, otrajā finišēja Ozoli, bet trešajā - Velkonis. Jauniešiem 560kg svaru klasē pirmais trijnieks bija Saldus, Jēkabpils Mustangs 1 un Jēkabpils Mustangs 2, un tikai sieviešu cīņās iztika bez saldeniekiem - 1.vietā Ozoli, 2.vietā Rīgas Pašvaldības policija, 3.vietā Mustangs.

Aprīļa beigās risināsies Latvijas individuālais čempionāts virves vilkšanā, bet vasaras sezona startēs 20. maijā, kad Rīgā Pārdaugas svētkos notiks Latvijas čempionāta pirmais posms.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    ozols 21.03.2017, 02:20:50

    Ainār paldies .kad Jūs esat ! Kungi daudz nemaksā,jo pašiem jārij.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: