Ventspils basketbolisti savā laukumā visai smagā cīņā ar 92:85 pieveica Ogre/Kumho tyre komandu, bet šajā mačā ventspilnieku rindās debitēja amerikāņu centrs Tods O'Braiens, kura rēķinā pieci punkti un septiņas bumbas pie groziem.

Ventspilniekiem savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt trīs spēlētāji – Kristaps Janičenoks, Aigars Šķēle un Toms Leimanis – toties sastāvā debitēja 211 cm garais amerikānis Tods O'Braiens, kurš laukumā devās jau pirmajā ceturtdaļā. Centa uzbrucējs jau ar pirmajām minūtēm darīja to, kas no viņa visvairāk arī tika gaidīs – labi cīnījās pie groziem. Pirmajā ceturtdaļā viņa kontā jau bija četras atlēkušās bumbas, taču protokolā bija jāieraksta arī neprecīzs metiens un pāris kļūdas.

Otrajā ceturtdaļā Tods atklāja arī savu punktu rēķinu Ventspilī, bet spēli noslēdza ar pieciem, grozā raidot divos no sešiem divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu. Tāpat nepilnā 21 minūtē viņa rēķinā septiņas atlēkušās bumbas un arī četras piezīmes.

Ventspilij šajā mačā neklājās viegli, jo droši vien var norakstīt kā uz sāncenšu apņēmīgo spēli, tā arī uz mājinieku enerģijas trūkumu. Labākais pierādījums tam ir 47 ielaistie punkti pirmajā puslaikā un tā noslēgšana ar divu punktu deficītu. Pēc pārtraukuma viesi tika arī pie +6, taču, tad beidzot pa īstam modās arī ventspilnieki un ceturtdaļu noslēdza jau ar sešu punktu pārsvaru 69:63. Ogres komanda gan vēl izdevās tikt arī viena metiena attālumā, taču tas arī bija viss – nepilnas četras minūtes līdz spēlēs beigām Ventspils panāca jau +12 (90:78), bet maču noslēdza ar 92:85.

Šīs nedēļas nogalē Ventspilī viesosies pašreizējie Latvijas čempioni Valmieras basketbolisti.

BK “Ventspils” – BK “Ogre/Kumho Tyre” 92:85 (21:21; 24:26; 24:16; 23:22)
“Ventspils”: Žeļonis 15 (7ab), Jakovičs 14 (5ab), Dīns 13, Kempbels 10, Gulbis 9 (5ab), Zaķis 8 (5ab/5rp), Ate 8; Gražulis 8 (7ab), O’Braeins 5 (7ab), Ziediņš 2

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    es 20.03.2017, 12:23:15

    Droši vien bija jāraksta nevis ''BK Ogre/Kumho Tyre viesosies Ventspilī'', bet ''Valmieras un VEF uzvarētāji viesosies Ventspilī''. ;)

    Mums spēlēja ne visi spēlētāji, taču Ogrei arī bija iztrūkumi sastāvā - to der atcerēties pirms 29.marta spēles.

    Pēc VEF spēles komandai ir bijuši smagie fiziskie treniņi?

    3.ceturtdaļā svarīga nozīme bija Dīna agresivitātei uzbrukumā.

    Nevar neatzīmēt arī to, ka Ate, Gražulis, Žeļonis nevajadzīgi pārkāpa noteikumus, kā dēļ ''Ogre'' ieguva tiesības uz daudziem soda metieniem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: