Ventspils basketbola čempionātā noskaidrotas komandas, kas jau šajā sestdienā mērosies spēkiem finālā, un tajā līdzjutējus gaida jau tiešām klasisks duelis – pašreizējie čempioni Baltijas Ekspreša spēlētāji tiksies ar eksčempionu ZK Grifs.

Ekspreši pusfinālā tikās ar Brīvostas pārvaldes komandu un stingrus pamatus uzvarai ielika jau pirmajā puslaikā, uzvarot tajā ar 45:27. Ostiniekiem pēc pārtraukuma izdevās krietni pietuvoties, bet nopietni apdraudēt čempionu pozīcijas tomēr nesanāca – Ekspresis svinēja uzvaru ar 75:67.

ZK Grifs mačā ar Ventspils Tehnikumu uzvaras nokārtošanu atlika uz otro puslaiku, jo pēc pirmā bija vadībā vien ar trim punktiem, bet varēja būt arī sliktāk, jo pirmajās desmit minūtēs vicečempioni sameta vien septiņus punktus. Otrais puslaiks jau piederēja zvejniekiem, kas ar 71:53 svinēja uzvaru arī visā mačā.

Baltijas Ekspresis un ZK Grifs finālā tiksies jau piekto reizi pēc kārtas, savukārt Ventspils Tehnikuma basketbolisti, par medaļām cīnīsies pirmo reizi. Bronzas fināls sestdien paredzēt pulksten 13.00, bet cīņa par zeltu - pulksten 19, tūlīt pēc LBL mača starp BK Ventspils un Ogre/Kumho tyre.

Labākie spēlētāji pēc regulārā čempionāta

Rezultatīvākie spēlētāji: Dāvis Piuss (Spars) vidēji spēlē 28,50 punkti, Kristaps Purpļevičs (Spars) vidēji spēlē 26,88 punkti un Eduards Ceplis (Ventspils Tehnikums) vidēji spēlē 25,08.

Labākie atlēkušajās bumbās: Romāns Seredņuks (Bērzi PLUS) vidēji spēlē 12,73 bumbas, Andis Zariņš (Anzāģe/Pope) vidēji spēlē 11,11 bumbas un Krists Svārups (FunFaceTV/GGnet) vidēji spēlē 9,92 bumbas.

Labākie rezultatīvajās piespēlēs: Kristaps Purpļevičs (Spars) vidēji spēlē 7,75 piespēles, Mārtiņš Auns (Z/K Grifs) vidēji spēlē 6,09 piespēles un Edgars Silarājs (Brīvostas pārvalde) vidēji spēlē 5,73 piespēles.

Efektīvākie spēlētāji: Kristaps Purpļevičs (Spars) vidēji spēlē 26,50, Andis Zariņš (Anzāģe/Pope) vidēji spēlē 24,11 un Eduards Ceplis (Ventspils Tehnikums) vidēji spēlē 22,23.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    es 16.03.2017, 23:32:21

    VIKA neatbrauca uz ceturtdaļfināla spēli?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: