Ventspils pilsētas domes piešķīrusi 280 822 eiro investīcijām sporta bāzēs, bet sporta klubu darbības nodrošināšanai piešķirti 663 596 eiro.

Sporta bāzes remontēs, iegādāsies aprīkojumu
Finansējums paredzēts Ventspils pilsētas sporta bāžu,tajā skaitā nacionālo sporta bāžu kapitālo un kosmētisko remontu veikšanai un nodrošināšanai ar nepieciešamo aprīkojumu. Ventspils pilsētas sporta bāzēs sportisko rezultātu sasniegšanai izmanto ne tikai ventspilnieki, bet arī valsts un pasaules mēroga sportisti, kuri pārstāv mūsu valsti Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī šeit notikušas un turpmāk plānotas nozīmīgas valsts un Eiropas līmeņa sacensības.

Nacionālajām sporta bāzēm – basketbola hallei, ledus hallei un vieglatlētikas manēžai, stadionam, labiekārtošanai un modernizācijai - plānots nodrošināt finansējumu vairāk kā 66 000 eiro. Plānots basketbola halles jumta un ūdens noteces remonts, vingrošanas zālē paredzēts logu remonts, kā arī tiks iegādāts jauns aprīkojums un inventārs. Ledus hallē un vieglatlētikas manēžā plānots jumta remonts, logu nomaiņa sportistu ģērbtuvēs un citi remontdarbi. Stadionā tiks veikts tribīņu remonts, plānots veikt arī labiekārtošanas darbus mazajā futbola laukumā.

Savukārt pārējo sporta bāžu remontam un inventāra iegādei plānots pašvaldības finansējums 214 400 eiro apmērā. Ūdens piedzīvojumu parkā tiks veikts peldbaseina fasādes kosmētiskais remonts, remontdarbi plānoti arī pirts un saunas telpās. Plānots ierīkot masāžas un bērnu ratiņu novietnes telpas, kā arī iegādāties videonovērošanas kameras un peldbaseinam nepieciešamo inventāru. Remontdarbi un inventāra iegāde plānota arī Pārventas sporta kompleksā un sporta namā „Centrs” , kā arī sportistu internātā Saules 31.

Aktīvās atpūtas objektos – Piedzīvojumu parkā paredzēts veikt atrakciju aprīkojuma remontdarbus, kā arī tiks iegādāts jauns inventārs, tajā skaitā 10 jaunas kameras kameršļūkšanai. Paredzēta arī kalna ziemeļu nogāzes profilēšana un labiekārtošana snovparka teritorijā. Remontdarbi tiks veikti arī peintbola laukumā un veikparkā. Finansējums paredzēts rodeļu trases projekta izstrādei. Skeitparkā paredzēts tribīņu un figūru remonts.

Apmaksā sporta bāzes, transporta izdevums un treneru algas
Ventspilī darbojas 34 sporta klubi, kuros iesaistīti 2400 dalībnieki,tajā skaitā 1700 bērni un jaunieši. Populārākie sporta veidi, kuros nodarbojas bērni un jaunieši ir basketbols, futbols, austrumu cīņas, hokejs, teniss un citi sporta veidi.

Katram sporta veidam ir atšķirīgas izmaksas, tādēļ piešķirtais finansējums visiem sporta klubiem nav vienāds. Piemēram, klubiem, kuri nodarbojas ar ledus sporta veidiem – hokeju un daiļslidošanu, izmaksas ir krietni lielākas, tādēļ attiecīgi lielāks ir arī tiem piešķirtais finansējums.

Lai sekmētu augstu sportisko rezultātu izaugsmi, paredzēts finansējums basketbola skolas „Ventspils” un Ventspils Jauniešu futbola kluba atbalstam. Savukārt mērķtiecīgas labāko sportistu trenēšanās apstākļu uzlabošanai piešķirts finansējums sportistu sagatavošanas programmu īstenošanai 2017. gadam svarcelšanā un vieglatlētikā. Paredzēts arī pašvaldības finansējums bērnu un jaunatnes futbola klubam „Ventspils Olimpiskās cerība”, kurā iesaistīti vairāk kā 230 jaunieši mērķprogrammas realizēšanai.

Biedrībai „Hokeja klubs „Venta 2002”” darbībai pašvaldības līdzfinansējums paredzēts ne tikai sporta bāzu nomas izdevumu apmaksai, bet arī pedagogu darba algas un transporta izdevumu apmaksai. Piešķirtais finansējums privātajam hokeja klubam „Venta 2002” palīdzēs nodrošināt pilnvērtīgas treniņu iespējas teju 160 kluba audzēkņiem vecumā līdz 18 gadiem sešās apmācības grupās. Ventspils daiļslidošanas klubam pašvaldības finansējums piešķirts sporta bāzu nomas izdevumu apmaksai, horeogrāfa darba daļējai apmaksai un sportistu dalībai sacensībās.

Pašvaldības finansējums sporta bāžu nomas izdevumu apmaksai piešķirts Svarbumbu celšanas klubam „Ventspils Atlants” ,Ventspils Tenisa klubam, pludmales volejbola klubam „Bloks, sporta deju klubam „Aurum”, loka šaušanas klubam „Odisejs”, Ventspils kērlinga klubam, kopā 260 jauniešiem.

Klubu darbības nodrošināšanai finansējums piešķirts moto klubam „Rodeo”, Ventspils Boksa skolai, Virves vilkšanas klubam „Velkonis”, Ventspils Triatlona klubam, Ventspils Volejbola klubam, biedrībai „Ventspils Kikboksa leģionam”, taekvondo klubam „Favorīts”, kopā 135 jauniešiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Arnis 13.03.2017, 11:54:42

    Nu, super! Līdzekļi sportam vitāli nepieciešami!!!

  • -1
    Kuzmičš 14.03.2017, 08:22:40

    Liels paldies pilsētas domei par šo finansiālo atbalstu. Cerams, ka šitāds atbalsts nav saistīts ar gaidāmajām pašvaldības vēlēšanām...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: