FK "Ventspils" futbolisti jauno futbola Virslīgas sezonu sākuši ar uzvaru, savā laukumā ar 2:0 pieveicot "Metta/LU" komandu. Vārtus ventspilnieku labā guva Ģirts Karlsons un Eduards Tīdenbergs.

Komandas spēli sāka apņēmīgi, bieži tiekot līdz pretinieku soda laukumam, un jau pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja 14. minūtē pārvērtās rezultatīvā noslēgumā – pēc Tīdenberga centrējuma precīzi ar galvu sita pagājušās sezonas snaiperis Karlsons (1:0). Studenti lieliski atbildēja, tuvāko dažu minūšu laikā izveidojot pat divas bīstamas epizodes, tomēr kurzemnieki abas reizes izspruka cauri sveikā. Puslaika vidū "Mettas"/LU galvenais treneris Andris Riherts bija spiests veikt pirmo maiņu, savainotā Ingara Sarmja Stugļa vietā balsta zonā laižot Abasu, kurš otrajā puslaikā gan beidzot nokļuva aizsardzības flangā, jo Strodu nomainīja Eduards Emsis.

Pēc pārtraukuma spēles gaita nemainījās – bumbu vairāk kontrolēja mājinieki, bet viesi nelaida garām iespēju pretuzbrukumiem. Pēc viena bīstama momenta "Metta"/LU nopelnīja stūra sitienu, taču pēc tā briesmas sanāca pie pašu vārtiem. Dāvis Ošs, izejot no vārtiem, apturēja pretuzbrukuma pirmo vilni, bet "Ventspils" ātri izmeta autu, sekoja centrējums un sitiens ar galvu, pēc kura komandu glāba Ošs.

Mājinieki spiedienu turpināja ar labiem centrējumiem, bet puslaika vidū nopelnīja standartsituāciju pie paša soda laukuma tieši pretī vārtiem. Aleksejevs bumbai pārleca pāri, savukārt Tīdenbergs ar lielisku sitienu gar sieniņu 64. minūtē ielika bumbu vārtu stūrī (2:0). 71. minūtē dzeltenzilajiem bija jāgūst trešie vārti. Tīdenbergs izpildīja kārtējo labo piespēli soda laukumā, Aleksejevs pa bumbu lāga netrāpīja, taču tā atleca pie nesen uz maiņu iznākušā debitanta Tosina Aijeguna, kurš netrāpīja vārtu rāmī.

"Metta"/LU vēl negrasījās padoties un lika mājiniekiem panervozēt. 79. minūtē no 16 metriem bīstami sita Emsis, 83. minūtē pēc vairākiem rikošetiem izcila iespēja bija uz maiņu iznākušajam Ņikitam Ivanovam, kura sitiens no dažiem metriem tika bloķēts, bet 85. minūtē Takumi Mijazaki no labas pozīcijas bumbu pēc tiešā brīvsitiena aizgrieza gar pašu stabu. Kompensācijas laikā bīstami sita arī mājinieku uzbrucējs Kaspars Svārups, taču rezultāts spēlē vairs nemainījās.

18. martā ventspilnieki dosies viesos pie "RIga FC", bet nākamo maču savā laukumā aizvadīs 1. aprīlī, kad tiksies ar FK "Liepāja".

"Ventspils" – "Metta"/LU 2:0 (1:0)
Vārti: Karlsons 14', Tīdenbergs 64'
Brīdinājumi: Obuobi, Pauļus - Indrāns
Ventspils: Uvarenko, Rugins (Aijeguns 66'), Obuobi, Rečickis, Aleksejevs (Žigajevs 75'), Karlsons, Tīdenbergs, Pauļus, Koļesovs, Žuļevs, Vaskovs (Svārups 86')
Metta/LU: Ošs, Abdullāhi, Ašrifī, Strods (E. Emsis 46'), Seriba, G. Kalniņš, Mijazaki, Ševeļovs, V. Fjodorovs, Indrāns (Ivanovs 72'), Stuglis (Abass 24')
Galvenais tiesnesis: Jevgeņijs Vasjukovs

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    ozols 11.03.2017, 18:23:07

    Sākuma pamati Jubilejas sezonā ir ielikti ! Un vissnopietnākais pārbaudījums tagad priekšā Riga un Liepāja. Lai veicās !

  • 0
    Latvija pāri visām! 12.03.2017, 16:18:42

    Spēle bija interesanta. Diezgan vienlīdzīga, bet labi sargāja Uvarenko, un malači, ka mācēja iesist vārtus.

  • 0
    keda 12.03.2017, 20:28:40

    Nebija nemaz slikts futbols pirmajam mačam. Skaidrs, ka ar Riga jau būs citas raudzes spēle, bet Ventspilī to gan jau arī saprot. Patika jaunā nigērieša atdeve!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: