Pavasaris iesācies ar sakopšanas un sagatavošanas darbiem arī Olimpiskā centra Ventspils sporta bāzēs.

Marta pirmajā nedēļā, uzsākti Katoļu ielas futbola laukuma mākslīgā seguma ecēšana jeb tehniskie sakopšanas darbi, kad ar profesionālu tehniku, kas aprīkota ar speciāliem metāla sariem, tiek irdināts esošais seguma pildījums, padarot to no blīva par irdenu un mīkstu.

Līdz ko laiks būs sauss, izmantojot rotējošo birsti, tiks veikta laukuma padziļinātā tīrīšana. Ar rotējošās birstes palīdzību laukums tiks iztīrīts līdz zemākiem slāņiem, irdenais segums tiks atdalīts no gružiem un vienmērīgā kārtā ieguldīts atpakaļ laukumā. Sakopšanas darbus noslēgs neilgi pirms gaidāmās spēles 11.martā, kad, izmantojot cieto birsti, tiks vienmērīgi izlīdzināts seguma pildījums pa visu laukumu un seguma šķiedras paceltas vertikālā stāvoklī.

Mākslīgā seguma sakopšanai tiek izmantota vismodernākā tehnika SMG Sport Champ, kas iegādāta 2016. gadā. Šāda tehnika Latvijā šobrīd ir tikai divās vietās – Ventspilī un Rīgā, Latvijas Futbola federācijai. Olimpiskais centrs piedāvā arī izbraukuma pakalpojumus citām iestādēm un sporta klubiem, kuri vēlas profesionāli uzkopt savus laukumus. Šādu iespēju šobrīd izmantojis Liepājas Olimpiskais centrs.

Pārvaldnieks Dāvis Vītols atgādina, ka, lai arī Katoļu ielas mākslīgā futbola laukumā norisinās dažādu sporta klubu treniņi un sacensību spēles, tomēr ikdienā stadionu ir iespējams izmantot arī ventspilniekiem. Stadions ir atvērts visu diennakti, septiņas dienas nedēļā, un par pieejamajiem laikiem ir iespējams uzzināt gan Olimpiskā centra Ventspils mājas lapā, gan grafikā pie stadiona ieejas. Profesionāli kopts segums ir veselīgs dažādām fiziskām aktivitātēm, potītēm, locītavām, kā arī samazina traumu iespēju, tāpēc iedzīvotāji, kuri vēlas sportot, ir aicināti izmantot pieejamo sporta bāzi savām fiziskajām aktivitātēm, vai tā būtu skriešana, vai futbola, lakrosa, frīsbija vai kāda cita sporta aktivitāte.

Katoļu ielas futbola laukums 2014. gadā tika paplašināts, lai tas atbilstu starptautiskiem standartiem un UEFA II kategorijas stadiona prasībām. Pateicoties Ventspils pašvaldības un Latvijas Futbola federācijas atbalstam, futbola laukumā tika uzklāts jauns, pēdējās paaudzes mākslīgais segums.

Šogad futbola sezona tiks uzsākta 11.martā, kad norisināsies Virslīgas spēles, kurā ventspilnieki uzņems METTA/Latvijas Universitāte komandu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: