BK Ventspils basketbolisti sestdien savā laukumā tiksimies ar Jūrmala/Fēnikss komandu, kura turpina cīņu par iekļūšanu labāko sešu komandu vidū.

Trešo reizi Ventspilī. Abas komandas šogad jau ir aizvadījušas divas spēles un abās uzvaras izcīnījuši ventspilnieki. 15. oktobrī savā laukumā uzvarēts ar 94:73, bet 7. janvārī arī savā laukumā ar 85:77. Pirmajā mačā izcēlās Andrejs Gražulis un Villijs Dīns (abi guva pa 15 punktiem), bet otrajā Edgars Žeļonis (21 punkts un 12 izcīnītās atlēkušās bumbas).

Abu komandu trešajai (arī ceturtajai) spēlei bija jānotiek Jūrmalā, taču jaunuzceltajā Jūrmalas VĢ hallē ir radušās ekspluatācijas problēmas. Jūrmalnieku piedāvājums spēlēt Lapmežciemā nav bijis pieņemams ventspilniekiem, tāpēc šī spēle pārcelta uz Ventspili. Kur tiks aizvadīta ceturtā savstarpējā spēle (tā plānota 5. aprīlī), pagaidām nav zināms.

Divās daļās. Jūrmala/Fēnikss līdzšinējās 24 aizvadītās spēles var sadalīt divās daļās. Pirmā – līdz pērnā gada 11. decembrim. Otrā – pēc 11. decembra. Līdz minētajam datumam Jūrmala/Fēnikss LBL čempionātā bija aizvadījusi 13 spēles un ar izcīnītajām astoņām uzvarām stabili turējās labāko sešiniekā. Pēc 11. decembra jūrmalnieki aizvadījuši 11 spēles un tikai divās izcīnījuši uzvaras. Vienīgie panākumi gūti pret tabulā zemāk esošajām komandām – pret Ogre/Kumho Tyre (88:84, pagarinājumā) un pret Valka/Valga (70:60). Ja zaudējumi pret BK Ventspils (77:85) un VEF (68:94) nav nekas ārkārtējs, tad pārējie septiņi piedzīvoti pret sava līmeņa komandām un konkurentiem cīņā par play off. Svaigākie no tiem – 81:95 pret Liepāja/Triobet (18. februārī) un 71:76 pret Barons kvartāls (15. februārī).

Robežas, kuras var tikt sasniegtas šajā spēlē:

Komandas galvenajam trenerim Kārlim Muižniekam FIBA Čempionu līgas atbildes spēle pret Umana Reyer bij 400. esot šajā amatā. Iespējams, ka pēc spēles ar Jūrmala/Fēnikss Muižnieks sasniegs vēl vienu zīmīgu robežu – ja tiks izcīnīta uzvara, tad tā viņam kā BK Ventspils galvenajam trenerim būs 200. LBL čempionātos.

Māris Gulbis var sasniegt divas zīmīgas robežas. Izcīnot trīs atlēkušās bumbas, viņš var kļūt tikai par 11. spēlētāju BK Ventspils vēsturē, kurš LBL čempionātos izcīnījis 500 atlēkušo bumbu. Ja Gulbis gūs septiņus punktus, viņš kļūs tikai par devīto spēlētāju komandas vēsturē, kurš, skaitot kopā visus turnīrus, sasniedzis 2000 gūto punktu robežu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    es 24.02.2017, 18:22:34

    Svarīga būs cīņa par atlēkušajām bumbām.

  • 0
    ozols 24.02.2017, 18:55:18

    Viens man labs draugs paironizēja pēc izstāšanās no čempionu līgas - palaidām vēsturisku notikumu,mēs būtu pirmie čempioni ! nu varbūt ar :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: