Lai arī lielākās sporta bāzes Ventspilī šobrīd izvietotas pilsētas centrā, tomēr, domājot par sporta infrastruktūras attīstību, liela uzmanība tika pievērsta sporta piedāvājuma paplašināšanai Pārventas iedzīvotājiem, kuriem šobrīd top moderna trenažieru zāle.

Līdz šim Pārventas sporta kompleksā tika nodrošināti piemēroti apstākļi telpu futbolu attīstībai, kāpšanas sporta nodarbībām, kā arī dažādu sporta veidu treniņnodarbību organizēšanai. Tomēr, lai tiem Pārventas iedzīvotājiem, kuriem interesē vispārēja fiziskā sagatavotība un trenažieru zāles apmeklējumi, nebūtu jāmēro ceļš uz Ventas kreiso krastu, Ventspils pilsētas pašvaldība pieņēma lēmumu izveidot trenažieru un aerobikas zāli Pārventas iedzīvotājiem. To, ka šāda nepieciešamība ir, apliecināja arī 2016. gada SKDS veiktā pētījuma rezultāti, kuros 9% respondentu aicināja paplašināt esošo sporta infrastruktūru – labiekārtot vai būvēt jaunas sporta zāles, laukumus, brīvdabas trenažierus.

2016. gada nogalē tika parakstīts četrpusējs līgums starp Olimpisko centru “Ventspils”, Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi, SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” un pilnsabiedrības “Baltprojekts & SZMA” par trenažieru zāles būvniecības uzsākšanu 3.vidusskolas telpās. Projekts paredz ierīkot trenažieru zāli skolas aktu zāles un bibliotēkas telpās, kas tiks savienota ar Pārventas sporta kompleksu, izbūvējot pāreju.

Šobrīd uzsākti demontāžas darbi, atbrīvojot telpas no esošajām inženierkomunikācijām, aprīkojuma un konstrukcijām. Nākamo mēnešu laikā norisināsies aktīvs darbs pie mūsdienīga trenažieru kompleksa izveides. Jaunā trenažieru zāle, kura būs aprīkota ar modernu inventāru, tiks atklāta šī gada 1.septembrī un tā nodrošinās Pārventas iedzīvotājiem un sporta klubu sportistiem kvalitatīvu treniņprocesu, kā arī to varēs izmantot 3.vidusskolas skolēni sporta stundām.

Trenažieru zāles būvniecības projektu īsteno Olimpiskais centrs “Ventspils” sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldību un LR Izglītības un zinātnes ministriju. Pārventas sporta kompleksa trenažieru zāles izbūves finansējums 920 000 eiro apmērā tiek nodrošināts no Latvijas Republikas Izglītības un Zinātnes ministrijas finansējuma valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstības projektu īstenošanai, no projektam “Olimpiskā centra “Ventspils” attīstība 2015. – 2019. gadiem” paredzētajiem līdzekļiem.

Šo un arī citu sporta infrastruktūras objektu būvniecība iespējama, pateicoties Saeimas deputātu Jāņa Vucāna, Gundara Daudzes un Ventspils pašvaldības vadības neatlaidībai, kā rezultātā Olimpiskajam centram „Ventspils” piešķirts valsts finansējums 1,55 miljoni eiro tālākai sporta infrastruktūras attīstībai 2017. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: