Jaunajā pludmales volejbola stadionā, kas atradīsies Zilā karoga pludmalē un kurā būs pieci pludmales volejbola laukumi, šobrīd pabeigti visi būvniecības darbi, bet pavasarī tiks pabeigta arī labiekārtošana.

Pludmales volejbola stadiona nodošana ekspluatācijā notiks pavasarī, bet svinīgi atklāts tas tiks 27. maijā līdz ar Latvijas čempionāta 1. posmu pludmales volejbolā, bet ikdienā tajā trenēsies pludmales volejbola kluba “Bloks” audzēkņi, ap 50 dažāda vecuma bērni un jaunieši, kā arī ikviens interesents, kurš vēlēsies spēlēt pludmales volejbolu.

Laukumi būs pilnvērtīgi aprīkoti sacensību un treniņu norisei. Līdz ar sezonas sākumu pludmales volejbola stadionā būs gan pārģērbšanās kabīnes, gan neliela konteinertipa noliktava un treneru telpa, kā arī dušas un laukumu apgaismojums. Pie volejbola laukumiem atradīsies pārvietojamas skatītāju tribīnes ar 48 sēdvietām, bet nepieciešamības gadījumā, pludmales volejbola stadions varēs pārtapt arī par starptautisku sacensību norises vietu ar vienu centrālo volejbola laukumu un trīs papildus laukumiem un skatītāju tribīnēm līdz pat 1000 skatītājiem.

Pludmales volejbola stadiona ierīkošanas kopējās izmaksas ir 206 000EUR, no tā aptuveni 46 000 EUR ieguldīti aprīkojumā, bet celtniecībā 160 000 EUR. Finansējums nodrošināts no Latvijas Republikas Izglītības un Zinātnes ministrijas finansējuma valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstības projektu īstenošanai, projektam “Olimpiskā centra “Ventspils” infrastruktūras attīstība 2015. -2020. gadiem”.

Lai veicinātu aktīvu dzīvesveidu un paplašinātu sportošanas iespējas, kā arī atsaucoties uz pieaugošo interesi, 2016. gadā tika uzsākts mērķtiecīgs darbs pie volejbola infrastruktūras attīstības. Rudenī tika atklāti četri publiski pieejami volejbola laukumi, kas atrodas abos Ventas krastos.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Guntars Shenfelds 22.02.2017, 22:25:08

    Šādu komentāru ierakstīju SC mājas lapā.Varu atkārtoties-alguns, 22:20, pirms 2 minūtēm, labot
    Malači,jebkurš jauns sporta objekts ir atbalsta vērts.Tikai nekādīgi nevaru sagaidīt,kad Ventspils OC centrālajā laukumā būs mākslīgais apgaismojums?Vai tad kari starp Ventspils oligarhiem nav beigušies?Būtu laiks ierakt tos tomahaukus zemē un uzcelt tos sasodītos apgaismojuma mastus.Gadījumā ,ja nepietiek naudiņas metāla mastiem(Krievijā cenas bleķim esot augstas),tad ceļam no Kurzemes priedēm.Nekur pasaulē tādus prožektora mastus neatradīsiet.Atkal Ventspils un Lembergs būs topā!!!.Kur problēma?

  • -4
    Baller 23.02.2017, 00:02:48

    Atkal viss ir slikts...

  • -1
    keda 23.02.2017, 09:21:51

    Kaut kur dzirdēju, ka tagad lētāk gandriz vai ir uzcelt jaunu stadionu ar visām gaismām utt, nekā šim ielikt lampas.. Vienīgi varēja jau padomāt par jebkādām, lai tik vakaros var raut futeni, štrunts ar tiem eiropas mačiem.

  • 0
    es 23.02.2017, 11:47:38

    Rēzeknē mākslīgais apgaismojums ir (FKV tur spēlēja rudenī), Ventspilī nav ...
    OC jau sen varēja veikt uzkrājumus.

  • -3
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 23.02.2017, 17:17:13

    Apgaismojums centrālajā futbola laukumā ir nepieciešams, lai rudens laikā, krēslas stundās varētu notikt Latvijas Republikas futbola čempionāta spēles, kā arī UEFA starptautiskās futbola spēles, kas tiek translētas televīzijā. Līdz šim futbola spēļu kalendārs tiek plānots tā, lai spēles notiktu dienas gaišajā laikā.
    Šī projekta paredzamās izmaksas ir aptuveni 500 līdz 800 tūkstoši eiro un tas ir iekļauts Ventspils pilsētas attīstības programmā līdz 2020.gadam. Projekts tiks realizēts, tomēr tā nav šī brīža sporta infrastruktūras prioritāte, jo tiek izbūvēta Pārventas atlētikas zāle, strādāts pie peldbaseina kompleksa izveides, kas ietvar sporta medicīnas-rehabilitācijas centra, SPA kompleksa, 50 m un mazā peldbaseina celtniecību, kā arī viesnīcas infrastruktūras izveidi. Tāpat norit darbs pie BMX ziemas treniņu bāzes būvniecības, mototrases izveides un rodeļu trases izbūves.
    Olimpiskais centrs “Ventspils” ir ieinteresēts gan uzlabot un pilnveidot esošās sporta bāzes, gan realizēt jaunus projektus, paplašinot sporta un atpūtas iespējas Ventspilī. Šobrīd prioritāri tiek realizēti projekti, kurus varēs izmantot lielāks skaits ventspilnieku un pilsētas viesu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: