Kuldīgas vieglatlētikas manēžā notika 47.Latvijas ziemas čempionāts vieglatlētikā telpās, kurā 8 medaļas izcīnīja Ventspils pašvaldības atbalstītie sportisti un sporta skolas “Spars” audzēkņi.

Kopumā Latvijas čempioni tika noskaidroti 26 disciplīnās. Divas medaļas ieguva Ventspils pašvaldības atbalstītais sportists Jānis Leitis, kuram uzvara 200 m skrējienā ar sezonas labāko rezultātu – 21,72 sek., kā arī 3.vieta 60m skrējienā 6,97sek. Tagad J.Leitis par Latvijas čempionu kļuvis 15 reizes.

Māra Grīva ar 13,20m tālu lēcienu pirmo reizi kļuva par Latvijas čempioni trīssoļlēkšanā. Tāpat Mārai 3.vieta tāllēkšanā ar rezultātu 6,05m. Kopā ar vasaras un tāllēkšanas uzvarām Mārai tagad ir jau septiņas uzvaras Latvijas čempionātos.

Divas zelta medaļas ieguva Ventspils pašvaldības atbalstītie kārtslēcēji – Mareks Ārents (5,35m), par Latvijas čempionu kļuva sešpadsmito reizi un Ildze Bortaščenoka (4,00m), kura šādu augstumu veikusi pēc septiņu gadu pārtraukuma un 11. reizi kļuva par Latvijas čempioni. Panākumus guva arī sporta skolas “Spars” audzēknes Anete Jete Meiere, kura izcīnīja 2.vietu kārtslēkšanā, pārvarot 3,50m un Gunta Holštroma 1500m distancē ar rezultātu 4:58,71 ieguva 3.vietu.

Otru augstvērtīgāko sacensību rezultātu (pēc IAAF tabulām) sasniedza kārtslēcējs Mareks Ārents, kuram 1089 punkti. Augstlēkšanā pārvarot 2,20m atzīmi augstvērtīgāko Latvijas ziemas čempionāta vieglatlētikā telpās rezultātu sasniedza Jānis Vanags – 1090 p.

Pēc uzvaras Mareks Ārents uzsvēra, ka viņam ir patiess prieks par ventspilnieku izcīnītajām trīs medaļām kārtslēkšanā Latvijas Ziemas čempionātā vieglatlētikā, kas apliecina, ka ziemas periodā veikts kvalitatīvs treniņu darbs Olimpiskā centra “Ventspils” vieglatlētikas manēžā, kurai ir atbilstoša sporta bāze kārtslēkšanas treniņiem.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: