Ogres sporta centrā, notika Latvijas Svarcelšanas klubu apvienības (LSKA) kopsapulce un tajā par organizācijas prezidentu ievēlēts Olimpiskais vicečempions un bronzas medaļnieks Viktors Ščerbatihs, kurš ieguva piecas no deviņām balsīm.

Iepriekš vairākkārt tika ziņots, ka LSKA ilgstoši bija krīzē, jo tās vadītājam Riteniekam pirms vairākiem gadiem radās konflikts gan ar Ščerbatihu, gan viņa treneri Eduardu Andruškeviču. Viņi atdalījās no LSKA un nodibināja Latvijas Svarcelšanas federāciju (LSF), taču tai nebija leģitīmas tiesības pārstāvēt valsti Starptautiskajā Svarcelšanas federācijā (IWF), kura atzina tikai LSKA. Konflikta risināšanā tika iesaistīta arī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), pateicoties kurai tika nodrošināta Latvijas labāko svarcēlāju dalība pasaules un Eiropas čempionātos.

Pēc ievēlēšanas Ščerbatihs neslēpa, ka LSKA vadības pārņemšana bijusi emocionāla, jo bijušais organizācijas vadītājs Aivars Ritenieks, kurš iepriekš izpelnījies gana skandalozu slavu un no savām pozīcijām nav vēlējies atkāpties.

"Darba netrūks, tā ir pārpārēm. Mēs, ar Andruškeviču un saviem audzēkņiem, regulāri braucot uz starptautiskām sacensībām, esam redzējuši, kādas ir jaunākās tendences ne tikai sporta veidā, bet arī tā pārvaldībā. Diemžēl LSKA ir dzīvojusi savu, paralēlu dzīvi, jo viņu treneri nekur daudz tālāk par savām pilsētām nav bijuši" norādīja V.Ščerbatihs.

"Es šajā amatā darbošos tā, lai ieguvēji būtu sportisti, nevis funkcionāri. Latvijā ir labi un talantīgi svarcēlāji, arī treneru netrūkst. Darba, lai sakārtotu sistēmu, ir ļoti daudz, tomēr man ir vīzija un plāns, kā to paveikt," ar pārliecību informēja V. Ščerbatihs.

V.Ščerbatihs ar E. Andruškēviču ir arī Latvijas šī brīža labāko svarcēlāju ventspilnieku Artūra Plēsnieka un Rebekas Kohas treneris un strādā Ventspils pilsētā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: