Šajā sestdienā Ventspilī risināsies LBL Zvaigžņu spēle, ko mūsu pilsēta uzņems jau septīto reizi. Pilsētas mērs un basketbola kluba Ventspils prezidents Aivars Lembergs cer, ka šis pasākums izvērtīsies par tiešām lielu notikumu.

Trīs gadu laikā LBL Zvaigžņu spēle Ventspilī notiks jau otro reizi. Kā Ventspils tikusi pie tāda goda?

– Ir tā, ka tie, ar kuriem Latvijas Basketbola savienība sākumā runāja, atteicās un mums bija jāiet palīgā. Tas gan nav nekas jauns, jo tā jāpalīdz bijis arī agrāk. Mēs kā senākā Latvijas basketbola kluba pilsēta, protams, nevaram atteikties glābt Latvijas basketbola godu.

Pirms diviem gadiem Ventspils uzņēma Zvaigžņu spēli tikko izremontētā zālē, bet ar ko pārsteigs tagad?

– Varu apsolīt, ka būsim vēl viesmīlīgāki. Pēdējā laikā daudz runā par to, ka spēlē nav intrigas, tāpēc esam nolēmuši, ka uzvarētāju komanda saņems 5000 eiro. Tas nav ļoti daudz, bet prēmija ir prēmija. Dažkārt kārtīs azartiski cīnās arī par aliņiem. Tā ka, lai kāda būtu prēmija, nevienam negribas palikt bez tās, tāpēc ceru, ka tas padarīs spēli interesantāku, jo rezultāts būs svarīgs.

Gan leģionāru, gan LBL izlasē būs Ventspils spēlētāji. Par kuru komandu īkšķi turēsiet jūs?

– Turēšu īkšķi par labu basketbolu. Cerams, Ventspils spēlētāji parādīs cienījamu spēli, ar saturu un intrigu. Protams, nedomāju, ka būs kādas spožas kombinācijas, bet vismaz daudzmaz nopietnu basketbolu gribētos redzēt. Būšu arī par Ventspils karsējmeitenēm, kas pirms tam savās mājās uzvarēja.

Kurš uzvarēs Zvaigžņu spēlē – leģionāru vai LBL izlase?

– To nu gan ir grūti pateikt, bet laikam jau leģionāriem būtu jābūt nedaudz spēcīgākiem. Tāpēc jau viņi tiek ņemti, jo ir labāki par vietējiem. Tad jau redzēsim, vai tas arī nozīmē, ka viņi uzvarēs šajā spēlē.

Kuri no pārējiem konkursiem jums patīk visvairāk – tālmetienu, treneru, prasmju vai varbūt karsējmeiteņu?

– Protams, karsējmeiteņu, kā droši vien jebkuram vīrietim. Tur pat nav ko jautāt! (Smejas.)

Izmantojot iespēju, gribētu arī pajautāt jūsu domas par šo LBL sezonu?

– Izskatās, ka spēkā pieņemas Valmiera, un es ceru, ka līdz brīdim, kad beigsies spēlētāju pieteikšana, spēcīgāka kļūs vēl kāda komanda. Es esmu par intrigu. Man nepatīk, ka VEF atkal nespēlē pilnu Latvijas čempionātu, bet nu šis nav pirmais gads. Es saprastu, ja viņi spēlētu kādā Eirolīgā, taču izvēlas jau pavāju VTB, kurā netiek ievērots nekāds sportiskais princips, jo spēlē gandrīz vai visi tie, kas vēlas. Sportā nedrīkst būt tā, ka kaut kas ir garantēts, bet mums nedrīkst būt nekā svarīgāka par Latvijas čempionātu. To vajadzētu likt aiz auss arī žurnālistiem un sākt savas ziņas tieši ar nacionālo čempionātu, nevis, piemēram, NHL. Labi, pirmā ziņa par Porziņģi vai Bertānu, jo tas tomēr ir līmenis, bet arī tas nav līdz galam pareizi. Jāsaprot, ka par mūsu čempionātu, mūsu sportistiem, mūsu Zvaigžņu spēli nerunās neviens cits kā tikai mēs paši. Amerikāņi nerunās, kanādieši nerunās, nerunās ne vācieši, ne krievi, tikai mēs paši! Ja tā nav, tad nav arī ko runāt par kaut kādu patriotismu un dzimtenes mīlestību. Tāpēc ceru arī uz aizraujošu, skatāmu un labi apmeklētu Zvaigžņu spēli, kas ir svarīgs notikums mūsu čempionātam.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -6
    Opaps 10.02.2017, 09:38:37

    Cikos sākās izrāde?

  • -5
    Opaps 10.02.2017, 09:42:31

    Noskaidrots

  • 0
    AN 10.02.2017, 15:25:59

    Vai bankets ar būs?

  • -2
    asd 10.02.2017, 16:07:02

    "... sākt savas ziņas tieši ar nacionālo čempionātu, nevis, piemēram, NHL. "

    Raksts,cik noprotams,par basketbolu?

  • -1
    Novadnieks 11.02.2017, 05:09:20

    Ko var izcelt uz tām bildēm vienu cilvēku?Bez ziepēm lienat,vai kā?Kaut vai basketbola grozu būtu nofočējuši,bet nē,viņiem svēto ikonu atkal vajag.

  • -8
    keda 11.02.2017, 12:43:35

    Kad ar tevi būs intervija, tava bilde būs :D Ta nu gan traģēdija :)

  • -1
    Novadnieks 11.02.2017, 14:17:10

    Nekas uz bildes neliecina,ka tur kādu intervētu.Un nekāda traģēdija nav.Visu tu,keda, labi saprati ko es savā komentārā gribēju pateikt.

  • -6
    keda 11.02.2017, 21:45:28

    Pie intervijas tā cilvēka bilde, kuru intervē. Par ko brīnies? Pirmais gadījums pasaules vēsturē :D

  • -1
    Novadnieks 11.02.2017, 14:20:05

    No kurienes Pēteris Neimanis rāvis,ka Lembergs ir pilsētas mērs?

  • -3
    es 12.02.2017, 13:51:46

    http://www.ventspils.lv/lat/ventspils_parvalde/

  • -1
    Anita 12.02.2017, 08:04:41

    Mieru tikai mieru ,ir pirmsvēlēšanu laiks un tagad šī cilvēka bildes būs visur un beigās pat mūsu sapņos rādīsies.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: