BK Ventspils kārtējā Latvijas Basketbola Līgas mačā savā laukumā ar 70:61 pieveica BK Jēkabpils komandu, bet jau rīt mūsējie uzsāks Čempionu līgas izslēgšanas mačus, savā laukumā tiekoties ar itāļu Umana Reyer .

Pirmajā ceturtdaļā tā vien šķita, ka mača scenārijs būs līdzīgs nesenajai spēlei ar Valka/Valga, kad jau pēc pirmās ceturtdaļas mača liktenis bija skaidrāks par skaidru. Arī pret BK Jēkabpils bija līdzīgi. Tiesa, pirmās desmit minūtes nebeidzās ar 20 punktu pārsvaru, taču arī 19:5 ir gana iespaidīgs. Ja pret Valka/Valga sekoja arī turpinājums, tad pret Jēkabpils komandu otrajā ceturtdaļā viss aizgāja pretējā virzienā.

Puslaiks gan vēl tika pabeigts ar +4, taču laukumā redzamās tendences nebija ar plusa zīmi. Var jau ar baltu skaudību apbrīnot jēkabpiliešu pirmajā puslaikā realizētos sešus tālmetienus un ar niknām acīm šajā statistikas ailītē iepretī savai komandai ieraudzīt apaļu nulli (no 8 mēģinājumiem), taču šādas svārstības lieki kutina gan spēlētāju, gan treneru, gan līdzjutēju nervus.

Vēl trešajā ceturtdaļā viesi no Jēkabpils diktēja notikumus laukumā un vienubrīd sasniedza četru punktu pārsvaru, kas draudēja sabojāt vakaru. Šoreiz iztika bez liekiem un lieliem pārdzīvojumiem. Vēl līdz trešās ceturtdaļas izskaņai izdevās ne tikai atspēlēt šos nelielos mīnusus, bet arī atgūt vadību, ko pēdējā ceturtdaļā arī izdevās nosargāt. 70:61 – smaga, bet nepieciešama un svarīga uzvara.

Nākamais mačs ventspilniekiem jau otrdien, kad savā laukumā aizvadīsim FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas pirmo spēli ar Itālijas klubu Umana Reyer no Venēcijas.

Ventspils - Jēkabpils 70:61 (19:5, 13:23, 19:20, 19:13)
Ventspils
: Šķēle 17, Gulbis 13 (7 ab), Zaķis 9 (9 ab), Ate 9, Žeļonis 9 (7 ab), Janičenoks 4, Kempbels 4, Dīns 3, Jakovičs 2

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    es 06.02.2017, 23:08:27

    BCL priekšvakarā relatīvi vieglai LBL spēlei sekoja ne tik viegla. Arī tas nav slikti.
    Tomēr labi, ka 1.ceturtdaļā panācām 10+ pārsvaru, atspēlēties būtu bijis daudz grūtāk.

    Gulbis tiek iespēlēts kā PF?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: