BK Ventspils basketbolisti Čempionu līgas regulāro sezonu noslēdza ar smagu sagrāvi savu līdzjutēju priekšā, ar 54:84 kapitulējot grieķu PAOK.

1.ceturtdaļa. Lai arī ventspilnieki jau bija nodrošinājuši sezonas turpinājumu šajā turnīrā, tomēr drošības labad bija nepieciešams uzvarēt arī pēdējo grupas turnīra maču. Tomēr ir atšķirība, vai tu paliec grupā ceturtais, vai piektais, jo, esot ceturtajiem, tomēr esi kopējā rangā augstāk un tas, savukārt varētu dot teorētiskas priekšrocības pirms play off izlozes. Piemēram, būt labākajiem starp ceturto vietu ieguvējiem jeb kopējā rangā būtu starp labākajām astoņām komandām (no 16), kuras spēlēs pirmajā play off kārtā…

Pamatturnīra pēdējā spēle tika iesākta ar Dīnu, Kempbelu, Ati, Gulbi un Zaķi. Mača ievads liecināja, ka vairāk pēc uzvaras tīko PAOK, kuriem arī vairāk bija nepieciešams uzvarēt. Simboliski, ka pirmais punktus ar tālmetienu guva bijušais BK Ventspils spēlētājs Žanis Peiners un tieši viņa tālmetiens noteica mača ritējumu pirmajā ceturtdaļā. Vispirms gan Gulbim izdevās atbildēt ar tikpat vērtu metienu, bet pēcāk grieķi bija gan dzīvāki, gan aktīvāki un precīzāki un nepilnas divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām viņu pārsvars sasniedza divciparu skaitli (8:20). Pusminūti pirms pārtraukuma pēc kārtējās paviršības (Šķēle) viesi ir guvuši jau divreiz vairāk punktu (13:26) un tikai Ziediņa pēdējo sekunžu metiens rezultātu padarīja maķenīt pievilcīgāku. Tik un tā 16:26 pēc ceturtdaļas nav tas rezultāts, par kuru priecāties.

2.ceturtdaļa. Kad pirmajā uzbrukumā Janičenoks realizēja jau otro savu trejaci, šķita, ka šim metienam vajadzētu sapurināt pārējo komandu, taču tablo nemeloja un pilnībā attainoja to, kas notiek laukumā. Pēc ceturtdaļā nospēlētajām trim minūtēm viesi ir panākuši tobrīd lielāko pārsvaru (19:34). Kaut kam vajadzēja notikt ceturtās minūtes izskaņā, kad pret Zaķi tiek nopelnīta nesportiska piezīme. Realizēts gan tikai viens soda metiens, taču bija tūlītēja iespēja uzbrukt vēlreiz un to ar pustālo metienu pabeidza Leimanis (22:34). Jūtot, ka šī epizode var ietekmēt mača gaitu, viesu galvenais treneris tūlīt pat pieprasa minūtes pārtraukumu… Diemžēl, bet arī šī epizode nedeva vajadzīgo efektu. Nākamo 2:30 minūšu laikā punktus gūst tikai PAOK un viņiem vēlreiz jauns lielākais pārsvars (22:39). Tuvāk ceturtdaļas izskaņai izdodas pavisam neliels izrāvieniņš piecu pēc kārtas gūto punktu izteiksmē, taču ejot lielajā pārtraukumā tik un tā palieli mīnusi – 31:45.

3.ceturtdaļa. Spēle atsākas itin cerīgi – ar Gulbja tālmetienu un tā brīža spēlētāju kustības laukumā teica priekšā, ka pārtraukumā bijis ļoti nopietns pārdomu brīdis. Tiesa, arī PAOK spēlētāji pārtraukumā neskatījās ģērbtuves griestos un netīksminājās par pirmajā puslaikā sastrādāto. Diemžēl puslaika ievads bija tikai patīkams izņēmums un kopējās bēdu ielejas fona. Kad ceturtdaļā bija nospēlēts nedaudz vairāk par četrām minūtēm, tablo vēstija par jauno PAOK lielāko pārsvaru – 36:54. Vēl pēc kāda laiciņa mīnusi pieauguši jau līdz 20 (36:56). Plus vēl Zaķim un Gulbim jau pa četrām piezīmēm… Kad nospēlēta vēl viena minūte, Peinera divpunktnieks liek Gintam Fogelim ķerties pie minūtes pārtraukuma, jo par 36:58 ir sakāms kas ļoti nopietns… Arī šis minūtes pārtraukums nelīdzēja. Ceturtdaļas pēdējās sekundēs vēlreiz tiek fiksēti lielākie mīnusi (41:64) un komandas rīcībā ir atlikušas vien desmit minūtes, lai rezultātu padarītu puslīdz pievilcīgāku.

4.ceturtdaļa. Pēdējo desmit minūšu laikā laukumā nekas būtisks nemainījās. Būtībā, pēdējā ceturtdaļa bija nekas vairāk, kā formalitāšu kārtošana.

FIBA Čempionu līga

BK Ventspils - PAOK (Grieķija) 54:84 (16:26, 15:19, 10:19, 13:20)

Ventspils: Janičenoks 12, Zaķis 8 (10ab), Gulbis 8, Kembels 7, Dīns 4, Leimanis 4, Žeļonis 4 , Ziediņš 3, Jakovičs 2, Šķēle 2, Ate

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    karlito 24.01.2017, 22:00:06

    Nu gadās arī tā..jācer,ka šī bija sliktākā spēle sezonā!

  • -2
    ozols 24.01.2017, 22:19:43

    Mani izbrīnija,biju šokēts :) ,bet patika grieķu koris :) un mūsu fani arī,laikam -patika grieķi :) tik kopīgi,klusi klausījās :) J. Presņikovs neizpratnē, :) Bet pley off-os gan čaļi jāspēlē, ok!

  • 0
    keda 25.01.2017, 10:33:57

    Jāsapurinās pēc tādiem mačiem! žēl, ka jau otrais tāds pēc kārtas, jo pret Neptunas arī bija mokas. Cerams, čaļi tiešām ir profesionāļi, kā teica Fogels, un saprot, ka 6dien Valmierā un vispār visā sezonas turpinājumā tiek gaidīt reabilitēšanās. Un galvenais - cerams, arī paši to grib. Ja Valmierā komanda lidos, ticu, ka sezonas otrā puse būs lieliska!

  • 0
    Santa 25.01.2017, 11:10:57

    Kauns! Liels kauns! Cilvieki atnac, atbrauc uz speli, bet komandaj bija vienalg uz šo speli un uz saviem faniem!

  • -2
    es 27.01.2017, 18:19:59

    Iespējams, treneri kļūdījās ar sākumsastāva izvēli + par vēlu paņēma pirmo minūtes pārtraukumu. Tik un tā spēles gaitu lauzt neizdevās.

    Un tomēr atcerēsimies, ka šajā 14 spēļu distancē neiztika bez robiem sastāvā un treneru korpusā. Vismaz labi, ka iepriekš izcīnījām ''ekstra'' uzvaru (piemēram, pret ASVEL) un 24.janvāra katastrofālai spēlei nebija izšķirošas nozīmes.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: