Uzvaru sēriju LBL 2 otrajā posmā turpina Ventspils Augstskolas basketbolisti, kuriem otrā posma tabulā jau deviņi panākumi.

Ventspilnieki aizvadījuši divus mačus savā laukumā. Vispirms Ventspilī viesojās LU/BS Rīga basketbolisti. Pirmās desmit minūtes mājinieki noslēdza ar četru punktu deficītu, taču otrajā ceturtdaļā salādēja 31 punktu, puslaiku noslēdzot savā labā ar 45:32. Lai gan rīdzinieki bija pārāki arī mača pēdējā ceturtdaļā, nedz uzvarēt mačā, nedz pat sarūpēt intrigu tas viņiem neļāva – VeA svinēja uzvaru ar 83:73.

20 punktu, septiņas atlēkušās bumbas un rezultatīvās piespēles Vlada Mikuļska kontā, bet pa 17 punktiem guva Deniss Vikentjevs (14 atlēkušās bumbas) un Oskars Gorbants (7). Jāpiebilst, ka četrus punktus viesiem guva viens no iepriekšējo sezonu VeA līderiem – Aivis Lēmanis, kas šosezon LU sastāvā paguvis debitēt arī LBL.

Otrdien ventspilnieki savā laukumā uzņēma BK Jēkabpils 2 basketbolistus, kas astoņās spēlēs tikuši pie divām uzvarām. Mača pirmajā puslaikā to, ka favorītiem būtu jābūt VeA basketbolistiem tā īsti nojaust gan nevarēja. Krietni labāk darbojās viesi, kas pirmo ceturtdaļu noslēdza savā labā 27:16, bet puslaikā bija priekšā 47:35. Pēc pārtraukuma mājinieki lēnām sāka deldēt savus mīnusus, bet īstu atspēlēšanos uzrīkoja pēdējā ceturtdaļā. Tās sākumā jēkabpiliešiem vēl bija desmit punktu pārsvars (67:57), bet ceturtdaļas vidū Gorbanta trīspunktu gājiens VeA ļāva tikt viena metiena attālumā 70:73.

Sākoties pēdējai minūtei Vikentjevs beidzot vadībā izvirzīja ventspilniekus, astoņas sekundes līdz mača beigām Gorbants ar soda metienu panāca +2, bet viesi līdz finālspēlei paguva uzmest gan no tālās, gan tuvākas distances, taču abas reizes nesekmīgi. VeA svinēja laimīgu uzvaru 82:80, kas komandai bija jau devītā tik pat spēlēs. Gorbantam šajā mačā 25 punkti, bet Vikentjevs sameta 19 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

Nākamo maču VeA aizvadīs 24. janvārī, kad viesos tiksies ar Valmiera/Ordo 2 (4/3).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: