Sestdien Ventspilī pirmo reizi šajā sezonā spēkiem merosies senie un allaž principiālie sāncenši BK Ventspils un VEF, kas pērn tikās valsts čempionāta pusfinālā, bet pirms tam virākas reizes mērojās spēkiem finālā. 

Pirms astoņiem mēnešiem. BK Ventspils un VEF spēlēm nav jāmeklē papildus motivācijas un papildus zemūdens akmeņus. Tāpat ir zināms, ka šie mači ir ārpus jebkādas konkurences un intrigu pirms un ap šo spēli nekad nav trūcis un netrūks. Viena no galvenajām intrigām, protams, ir abu komandu spēka salīdzinājums vienam ar otru tiekoties laukumā. Līdz šim iztika ar neklātienes salīdzinājumu, ar ieskatīšanos turnīra tabulā u.t.t. Vienvārdsakot, spekulāciju par vienas komandas pārākumu pār otru ir pārpārēm. Vienīgais, ko šobrīd nevar noliegt, tā ir LBL turnīra tabula, kurā BK Ventspils atrodas pirmajās vietā, bet VEF pēc zaudējuma Ogrē ir noslīdējusi uz otro. Tāpat nevar noliegt, ka ventspilnieku uzvaras gadījumā pirmā vieta kļūs vēl drošāka un VEF izredzes regulāro sezonu pabeigt pirmajiem krietni samazināsies.

Ja tomēr ir vēlme atrast kādu papildus intrigu, tad nav dziļi jārok. Tik vien nepieciešams, kā atcerēties abu komandu pēdējās spēles aizvadītās sezonas pusfināla sērijā. Nav šaubu, ka Ventspilī šobrīd šīs atmiņas ir kā sarkana drāna vērsim. Ja kādam ir piemirsies, tad pērn pusfinālā BK Ventspils sēriju zaudēja ar 2:3 un zaudēja pēc tam, kad no 0:2 bija panākusi 2:2 un it kā visas zelta fināla kārtis bija jau sagūlušas ventspilnieku rokās… Kopš šīs sērijas BK Ventspils sastāvā ir palikuši gana daudz spēlētāju, kuru brūces par šiem zaudējumiem joprojām nav sadzijušas. Sākot ar treneriem un beidzot ar virkni laukuma spēlētājiem.

19. maijā un tagad. Ja salīdzina aizvadītās sezonas pēdējo savstarpējo maču un šā brīža komandu sastāvus tad tie ir piedzīvojuši pamatīgu rekonstrukciju. Mazāk Ventspilī. Uz papīra Ventspils komandā rītdienas spēli sagaidīs pieci pēdējā randiņa spēlētāji, taču realitāte būs nedaudz savādāka. Toreiz pieteikumā bija gan Andrejs Gražulis un Rihards Lomažs, taču šie spēlētāji jau ilgāku laiku atrodas savainoto sarakstā un loģiski, ka sestdien viņi laukumā nedosies. Toties būs Māris Gulbis un Villijs Dīns un varbūt arī Artis Ate. Būs arī Kristaps Janičenoks, kurš nebija pērn…

Savukārt VEF no pērnā gada spēlēm saglabājuši vien divus kadrus – Mārtiņu Meieru un nesen kā komandai pievienojušos Mareku Mejeri. Pēdējo maču (19.maijā) piedzīvoja arī Ingus Jakovičs, taču šodien viņam ar VEF vairs nav nekāda sakara, šodien viņš ir ventspilnieks. 

65. reizi. Šī būs abu komandu 65. savstarpējā spēle un līdz sestdienas mačam uzvaras un zaudējumi ir sadalīti brālīgi – 32:32. Interesanti, ka no līdzšinējām spēlēm tikai 20 spēlētas regulārajā sezonā un tajās mazliet sekmīgāka bijusi BK Ventspils – 11 uzvaras. Vēl kāds interesants fakts – pēdējās piecās sezonās regulārajā turnīrā spēlēts pa diviem mačiem katrā un visas šīs sezonas beigušās ar draudzīgu līdzsvaru – katrai komandai pa uzvarai. Ir tikai viena sezona, kurā spēlēts vairāk kā divas spēles – 2010./11.g. sezonā pamatturnīrā aizvadīti četri mači un šo minisēriju ventspilnieku zaudēja ar 1:3.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: