Šovakar kārtējo maču Čempionu līgā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā uzņems pašreizējos grupas līderus franču ASVEL basketbolistus.

Ventspilnieki iepriekšējā Čempionu līgas mačā viesos ar 88:82 pieveica Varese, bet nedēļas nogalē papildināja arī uzvaru skaitu LBL, savā laukumā ar 85:77 pieveicot Jūrmala/Fēnikss komandu. Ja sastāva ziņā šajos mačos dižu pārsteigumu nebija (abos gan nepiedalījās Artis Ate), bet otrajā nepierasts skats bija uz komandtiltiņa – Kārlis Muižnieks devies salabot veselību, tāpēc vadības stūre tika nodota Ginta Fogeļa rokās.

ASVEL nedēļas nogalē mača nebija, tā ka duelim ar ventspilniekiem Ventas krastā komanda varēja gatavoties gandrīz nedēļu, bet tikai spēle parādīs, vai tas francūžiem būs nācis par labu. Katrā ziņā skaidrs, ka pašreizējie Francijas čempioni labāk spēlē savā arēnā nekā viesos, lai gan astoņas uzvaras pēc kārtas nevar izcīnīt, uzvarot tikai mājās. Pat tad, ja tev savā laukumā jāspēlē pieci mači pēc kārtas, kā tas Čempionu līgā ir sanācis ASVEL.

Viesos šajā turnīrā komanda pēdējo reizi spēlējusi 22. novembrī (83:63 pret Rosa Radom), ko tomēr var pieskaitīt pie Ventspils plusiem. Nav šaubu, ka arī mūsējie mājās jūtas labāk, bet to, ka komandai patīk arī apturēt līderus, tā pierādīja jau tajā pašā 22. novembrī, kad sagādāja pirmo zaudējumu Neptunas. Lietuviešu sērija gan bija par trim uzvarām īsāka, bet pie mums jau neskaita – sērija ir, tātad derētu apturēt!

Lai gan abu komanda pirmā spēle Francijā noslēdzās ar visai ievērojamu mājinieku pārsvaru (83:68), par bezcerīgu to pilnīgi noteikti nevarēja nosaukt. Otrajā ceturtdaļā mūsējie ielaida vien astoņus punktus un puslaiku noslēdza savā labā ar 36:33, diemžēl otrajā stabilitātes krietni pietrūka, ASVEL veica pāris izrāvienu, kas arī noteica mača iznākumu. Pamatīgi tika zaudēts cīņā par atlēkušajām bumbām (30:43) un pagalam bēdīgi bija ar soda metieniem – tika izmesti vien desmit un no tiem grozā iekrita četri. Sezonā kopumā komandu statistika ir pat ļoti līdzīga, tā ka šovakar visu izšķirs spēles plāni un to realizācija dzīvē.

Atšķirībā no pirmās tikšanās reizes Ventspils rīcībā ir Māris Gulbis un krietni labāks Kristaps Janičenoks, tiesa, nav Rihardu – Lomaža un Kuksika –, kuru pienesums Francijā gan nebija pārāk iespaidīgs. Ir diezgan liela pārliecība, ka komanda tic, ka var uzvarēt, un, ja šo ticību vēl pastiprinās līdzjutēju atbalsts, varam sagaidīt lielas lietas. Sestdien taču pie mums brauc VEF, bet šādus viesus der uzņemt labā garastāvoklī.

Mača sākums pulksten 19 - tiekamies hallē!

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    keda 10.01.2017, 17:23:38

    Tiekamies! Un palīdzam komandai! Aiziet!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: