11.janvārī plkst. 13:00, Pārventas bibliotēkā, iedzīvotāji varēs tikties ar Riodežaneiro Paralimpisko spēļu dalībniekiem. Tikšanos organizē Ventspils 4.vidusskolas sporta skolotāja Ligita Ziemane kopā ar Ventspils 4.vidusskolas projekta “Sporto visa klase” 5b klases skolēniem.

Tikšanās pasākumā piedalīsies Riodežaneiro Paralimpisko spēļu dalībnieki:

Aigars Apinis – čempions diska mešanā. Četrkārtējais Paralimpisko spēļu čempions;

Daiga Dadzīte – čempione šķēpmešanā un bronza diska mešanā, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente;

Edgars Bergs – bronzas medaļa lodes grūšanā;

Ieva Melle – 8.vieta loka šaušanā;

Poļina Rožkova – 10.vieta ratiņpaukošanā;

Kaspars Iesaliņš – Latvijas Paralimpiskās komitejas izpilddirektors.

Pirms diviem gadiem Ventspils 4.vidusskolas 5b klase bija viena no sešām klasēm, kas kopā ar skolām no Daugavpils, Liepājas, Valmieras, Jelgavas, Rīgas uzsāka Latvijas Olimpiskās komitejas projektu “Sporto visa klase”, kura mērķis ir uzlabot skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību un stāju, nodrošināt nepieciešamās fiziskās slodzes apjomu un noteikt nepieciešamo finanšu resursu apjomu projekta īstenošanai vienai klasei mācību gada laikā. Iegūt objektīvus datus par iesaistīto skolnieku fizisko attīstību un stāju.

Lai iespējami lielākam skolēnu skaitam nodrošinātu iespēju nodarboties ar sportu 3 reizes nedēļā, Ventspils pilsētas dome, sākot ar 2015. gada 1. septembra nolēma atbalstīt vienas papildu sporta stundas nedēļā pakāpenisku, sākot no 3. klases, ieviešanu Ventspils pilsētas vispārizglītojošo skolu 3. – 6. klašu skolēniem.

Pasākumā visiem interesentiem pastāstīs par Paralimpisko sportu, kā arī atbildēs uz klātesošo jautājumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: