Pie 14. uzvaras Latvijas Basketbola līgā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas uz laiku būs spiesti iztikt bez galvenā trenera Kārļa Muižnieka - savā laukumā ne pārāk skatāmā mačā ar 85:77 pieveikti "Jūrmala/Fēnikss" basketbolisti. 

Tā vien šķiet, ka BK Ventspils nebeigsies visdažādākās ligas ar spēlētājiem. Labi, spēlētāju savainojumi ikvienā sporta spēlē nav nekas ārkārtējs, taču, kad slimības lapa tiek izsniegta treneriem, tad nudien sāc domāt, ka komandu ir apsēdis kāds nelabais. Raug, vakar un turpmākās četras līdz sešas nedēļas kopā ar komandu nebūs galvenais treneris Kārlis Muižnieks, kuru ir skārušas veselības problēmas. Viņa vieta tukša nav palikusi un uz laiku galvenā trenera žaketi pielaikos Muižnieka palīgs Gints Fogels.

Vai nu aukstums, vai nogurums pēc mājupceļa no Varēzes, vai nu pārslēgšanās problēmas no Čempionu līgas uz LBL līmeni, taču BK Ventspils sniegumā pirmajā ceturtdaļā nebija jaušams vajadzīgais svaigums un vieglums. Spēlētāju ķermeņa valoda teica priekšā, ka nepieciešamības gadījumā kājās parādīsies gan ātrums, gan vieglums, bet rokās – precizitāte. Spēlējot šādā režīmā, ilgu laiku rezultāts auga punkts punktā un laiku pa laikam vadībā izvirzījās arī jūrmalnieki.

Likumsakarīgs bija pirmās ceturtdaļas beigu rezultāts – 18:18. Pirmās izkustēšanās pazīmes no nulles punkta parādījās otrās ceturtdaļas vidū, kad Žeļonim izdodas gūt piecus punktus pēc kārtas kas tobrīd deva +5 pārsvaru (34:29), taču viesu rindās ir Ventspilī labi zināmais Artūrs Strēlnieks, kura trejači neļāva mājiniekiem atrauties tālāk. Beidzoties pirmajam puslaikam joprojām nav izdevies iegūt pārsvaru, kurš ļautu domāt par vieglu uzvaru šajā spēlē – tikai 41:39.

Kad trešajā ceturtdaļā bija nospēlētas piecas minūtes, Ziediņam izdodas izlauzties līdz jūrmalnieku grozam un tablo vēsta, ka pirmo reizi sasniegts +10 pārsvars (57:47). It kā spēles gaida neliecina, ka ventspilniekiem ir tik liels pārsvars, taču ne vienmēr laukumā redzamais atbilst rezultātam. Nākamās piecas minūtes ir tuvāk patiesībai. Laikam jau jūrmalnieki jūt, ka šī ir tā reize, kad ir iespēja pakutināt pēdas favorītiem un ar visiem zobiem ir ieķērušies ventspilnieku kreklos. Lai arī mājinieki pēc 3/4 ceturtdaļām joprojām ir vadībā, rezultāts ir slidens kā Rīgas guļamrajonu netīrītās ielas (65:62).

Kad pēdējā ceturtdaļā bija nospēlētas nepilnas trīs minūtes, kļuva skaidrs viens no iemesliem, kāpēc laukumā notiek tas, kas notiek jeb pareizāk sakot, nenotiek nekas. Tobrīd jau krietnu spēles laiku bija iekrājis decembra labākais spēlētājs Aigars Šķēle, taču viņa pienesums bija ļoti skops. Punktu izteikmsē – nulle. Tieši viņš bij tas, kurš pēdējās ceturtdaļas ievadā pie viesu groza radīja dzīvības pazīmes un guva piecus punktus. Plus vēl Zaķis pievienoja savus divus un jau 72:64. Vai lieta būtu darīta? Nekā nebija – ceturtdaļas vidū Iļjins saimnieko zem ventspilnieku groza un pietuvina savu komandu līdz nieka viena punkta attālumam (72:71). Nu gan bija jāsaspļauj visās saujās, kas arī tiek darīts un seši pēc kārtas gūti punkti ir gana daudz, lai atlikušajās minūtēs iztiktu bez lieliem kreņķiem.

Ventspils -Jūrmala/Fēnikss 85:77 (18:18, 23:21, 24:23, 20:15)

Ventspils: Žeļonis 21 (12 ab), Janičenoks 16, Dīns 11 (6 rp), Gulbis 9, Zaķis 8 (9 ab), Kempbels 6, Šķēle 5, Ziediņš 4, Leimanis 3, Jakovičs 2

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    es 09.01.2017, 15:24:35

    Pirmajā puslaikā atdevām par daudz REB jūrmalniekiem. Droši vien, to ietekmēja arī tas, ka komanda atgriezās Ventspilī no Itālijas tikai vēlā naktī no ceturtdienas uz piektdienu.

    Žeļonis - ļobi labs enerģijas spēlētājs!

    Varbūt arī BKV treneriem spēles gaitā vajadzēja paņemt vairāk min.pārtraukumus. Nu bet rezultāts ir pozitīvs.

    Kārlim veselību!
    Kāpēc nespēlē Ate?
    Kas ar Mbodžu? Vai viņš vēl ir komandā (SC komentāros kāds apgalvoja, ka vairs nē)?

  • 0
    karlito 09.01.2017, 17:50:58

    Atem esot sīks savainojums,bet par Mbodžu tiešām gribētos zināt,kas un kā..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: