Pilsētas čempionātā basketbolā bez zaudējumiem cīnās tikai viena komanda un tā ir čempionvienība Baltijas ekspresis, kas sezonas pirmajā tikšanās reizē izrādījās pārāka arī ZK Grifs.

Tieši šīs divas komandas nu jau nemainīgi vairākus gadus tiekas čempionāta finālā, kurā pēdējā laikā vairāk bija veicies grifiem, taču pagājušajā pavasarī ekspreši atguva titulu. Arī šīs sezonas pirmajā spēlē pārāks izrādījās Baltijas ekspresis.

Pēc līdzīgā sākumā pirmie nelielu izrāvienu veica čempioni, panākot 21:15, taču pēc desmit spēles minūtēm komandas šķīra tikai punkts 22:21. Otrās ceturtdaļas beigās uz īsu brīdi vadību pārņēma grifi, taču sāncenši sagatavoja iespaidīgu atbildi un pirmo puslaiku noslēdza savā labā 44:37. Kā vēlāk izrādījās, tie arī bija mača izšķirošie notikumi, jo ZK Grifs basketbolistiem bija pa spēkam pietuvoties, bet panākt un apsteigt Ekspresi gan nē. Čempioniem uzvara 77:66.

Realizējot četrus no pieciem tālmetieniem, rezultatīvākais ar 17 punktiem uzvarētāju rindās bija Dāvis Delveris, bet Klāvam Šilbergam padevās double-double – 10 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Grifiem 18 punkti un septiņas bumbas pie groziem Pēterim Rudzājām. Baltijas ekspresis uzvarējās visās septiņās šīs sezonas spēlēs, bet ZK Grifs rēķinā sešos mačos ir piecas uzvaras. Par vienīgo komandu, kuras rēķinā joprojām nav uzvaru, kļuvusi FunFaceTV/GGnet, kas pastarīšu cīņā ar 71:74 piekāpās Bērzi PLUS.

Nākamās spēles Ventspils čempionātā tiks aizvadītas 8. decembrī – plkst. 18 Pļavas skolā tiksies ZK Grifs un Spars, bet divas stundas vēlāk Olimpiskajā centrā Ventspils tehnikums uzņems Kuldīgas autoskolu.

Apskati finālistu šīs sezonas pirmās spēles foto

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    es 08.01.2017, 18:43:24

    Apskatīju foto, ieraudzīju, ka Bērziņš (ĢM) deva Vairogam brīvdienu pēc VAL zaudētās spēles ( http://www.ventasbalss.lv/zinas/ekonomika/31560-bk-ventspils-sastava-robi-netrauce-pieveikt-cempionus-foto).

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: