Titulētās Latvijas basketbola komandas "Ventspils" saspēles vadītājam Rihardam Lomažam plīsušas ceļgala locītavas krusteniskās saites, tādējādi, visticamākais, pieliekot punktu viņa sezonai, informē klubs.

Pašlaik 20 gadus vecais Lomažs savainojumu guva sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē, kurā "Ventspils" ar 81:75 uzvarēja valsts čempionus "Valmiera"/ORDO. Saspēles vadītājs traumu guva jau mača ceturtās minūtes izskaņā.

Parasti pēc šādām traumām nepieciešams vismaz pusgadu ilgs ārstēšanās periods, kad nozīmē, ka Lomažam sezona, visticamākais, ir beigusies.

LBL čempionātā Lomažs šosezon 12 spēlēs vidēji iemeta 7,7 punktus, kamēr Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas septiņās cīņās viņš caurmērā guva 4,4 punktus.

Lomažs šogad bija viens no Latvijas U-20 valstsvienības līderiem Eiropas čempionātā, turklāt viņš nesen tika nosaukts par Latvijas gada cerību basketbolā.

"Ventspils" komandā šobrīd ir lielas sastāva problēmas, jo pēc Lomaža traumas sestdienas duelī pret Valmieras vienību piedalījās tikai astoņi basketbolisti. Traumas pašlaik ir senegālietim Čeikam Mbodžam un Andrejam Gražulim, kamēr saudzīgā režīmā darbojas pieredzējušais Kristaps Janičenoks, bet Māris Gulbis pēc ceļgala traumas vien pirms sestdienas pirmoreiz iesildījās, tomēr laukumā vēl neizgāja. Tāpat "Ventspils" nedēļas nogalē paziņoja par līguma nepagarināšanu ar Rihardu Kuksiku.

"Godīgi sakot, ir neliels izmisums. Kā jauna spēle, tā mīnus viens spēlētājs. Diemžēl, bet Lomažs šobrīd nav vienīgais, kurš ir savainots. Ar lielākām vai mazākām jautājuma zīmēm ir vēl vesela virkne spēlētāju, bet jau trešdien mums ir spēle Oldenburgā," izteicies "Ventspils" komandas valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics, atzīstot, ka nāksies meklēt papildinājumu. "Mums pilnīgi veseli ir tikai astoņi spēlētāji, bet uz iesildīšanos jābūt vismaz desmit. Līdz ar to uz Vāciju brauks arī Māris Gulbis un Kristaps Janičenoks. Vai viņi spēlēs, nudien nezinu."

"Kas būs ar Mbodžu, arī nezinu. Viņam ceturtdien tiks veiktas pārbaudes un tad arī domāsim, ko darīt tālāk. Plus vēl Andrejs Gražulis, kurš labākajā gadījumā varēs atsākt spēlēt tikai aprīlī. Nav patīkama situācija, nav. Redzot, kāda ir situācija ar sastāvu, gribam vai negribam, bet esam sākuši apzināt brīvo spēlētāju tirgu un ir arī šādas tādas iestrādes. Kādas, par to pāragri vēl runāt, bet pati dzīve mums ir piespiedusi šādi rīkoties," pauda Pleinics.

"Ventspils" komanda ar 11 uzvarām 12 spēlēs ieņem otro vietu LBL kopvērtējumā, savukārt Čempionu līgā septiņās spēlēs gūti trīs panākumi, kas ļauj ieņemt ceturto vietu C grupas kopvērtējumā.

Nākamajā spēlē ventspilnieki trešdien viesos spēkosies ar Vācijas komandu Oldenburgas "EWE Baskets", kas sestdien nacionālā čempionāta mačā ar 91:77 droši uzvarēja Ojāra Siliņa pārstāvēto Bonnas "Telekom Baskets" vienību.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    es 05.12.2016, 15:06:49

    Žēl! Veseļojies!

    Šobrīd nav jautājums ''piesaistīt citus spēlētājus vai nepiesaistīt'', bet - cik tieši piesaistīt.

  • 0
    karlito 05.12.2016, 17:24:52

    Veselību Rihardam! Tiešām pastiprinājums ir vajadzīgs steidzami.

  • 0
    Latvija pāri visām! 06.12.2016, 18:35:19

    Bāc, cik basketbols traumatisks! Tāpēc iesaku bērniem futbolu - bumba iet pa zemi, traumas var būt, bet ne tik daudz un smagas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: