Otrdien Ogrē Baltijas Basketbola līgas spēles trešajā ceturtdaļā neizturēja groza vairogs, kā dēļ spēle sākotnēji tika apturēta, bet pēc tam arī atcelta pavisam, mājiniekiem, kuriem nebija iespējams nomainīt vairogu, ieskaitot tehnisko zaudējumu. Ventasbalss.lv noskaidroja, ka Ventspils basketbolisti no šādām likstām ir pasargāti.

BBL nolikums paredz, ka saplīsušais vairogs jānomaina ne ilgāk kā 45 minūšu laikā, taču Ogrē šādu iespēju nebija. Tika piedāvāts maču pārcelt uz citu zāli, kam sāncenši no Igaunijas Tarvas sākotnēji piekrita, taču pēc tam tomēr atteicās spēlēt viņuprāt nepiemērotā zālē. Iespēju mainīt spēles zāli neparedz arī nolikums, tāpēc igauņiem formāli bija taisnība un mājās viņi varēja doties ar uzvaru kabatā, lai gan pirms negadījuma bija iedzinējos ar -15 (51:46).

Lai gan šādi negadījumi pēdējā laikā negadās bieži – to nodrošina jaunās vairogu konstrukcijas, jo grozu stīpas vairs netiek stiprinātas pie stikla – ventasbalss.lv nolēma noskaidrot, vai Ventspils Basketbola hallē būtu iespējams nomainīt saplīsušu vairogu vai grozu. Halles pārvaldnieks Ainars Zablovskis paskaidroja, ka nepieciešamības gadījumā ir iespējams nomainīt gan vairogu, gan groza stīpu, un uz katru maču kaujas gatavībā ir arī tehniķi, kas šo darbu varētu paveikt. «Katrā turnīrā ir savs nolikums, kas paredz, kā jārīkojas, ja kaut kas notiek ar vairogu vai grozu, bet domāju, ka mums nebūtu nekādu problēmu tos savest kārtībā atvēlētajā laikā. Tiesa, pēdējā laikā neviens no spēļu komisāriem nav interesējies par to, vai mums ir rezerves vairogs, grozs. Viņus interesē grozu attālums līdz līnijām un tamlīdzīgas lietas, bet, vai ir iespējas to salabot, gan nē,» stāsta Zablovskis.

Tiesa, ja Ventspilī tiktu piebeigtas groza konstrukcijas, iespēju izstumt tā vietā jaunu nav, taču situāciju varētu atrisināt, izmantojot kādu no blakus zālēm un tās grozus. Tas gan būtu iespējams, ja sanākušie līdzjutēji varētu izvietoties vienas puses tribīnēs un ja tiktu atļauts spēlēt uz piekaramajiem groziem, kas pēdējos gados vairs netiek pieļauts.

Zablovskis atzina, ka nopietnas ķibeles ar groziem nav gadījušās jau labi sen. Pēdējā reize, kad spēles laikā nācās labot grozu, laikam jau bija 2007. gadā, kad Kaspars Cipruss savā pirmajā mačā Ventspilī (toreiz viņš devās laukumā VeA sastāvā) pēc trieciena grozā no augšas palika ar stīpu rokā. Savukārt vēl desmit gadus agrāk par pirmo vairoga iznīcinātāju kļuva BK Ventspils leģionārs Neits Tabs, kuram tik iespaidīgi bumbas trieciens no augšas beidzās treniņā .

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: