Šovakar Čempionu līgas pirmā apļa pēdējo maču aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas viesos tiksies ar Saloniku PAOK, kuru šosezon pārstāv bijušais ventspilnieks Žanis Peiners.

PAOK līdzšinējos sešos mačos izcīnījusi divas uzvaras un četras reizes zaudējuši, turklāt neveiksmes piedzīvotas pēdējās trīs spēlēs. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka tikai viens no šiem zaudējumiem piedzīvots savā arēnā. Grieķijas čempionātā Saloniku klubam klājas labāk, jo pie uzvarām izdevies tikt piecās spēlēs, kas ļauj ieņemt ceturto vietu, tiesa turpat līdzās ir vairāki konkurenti, kamēr pirmais trijnieks atrodas divu uzvaru attālumā.

Ventspils rēķinā sešos mačos ir trīs uzvaras, taču tās visas izcīnītas savā laukuma, kamēr abās izbraukumu spēlēs piedzīvoti zaudējumi. Šo tradīciju beidzot derētu lauzt, lai pirmo apli noslēgtu ar pozitīvu bilanci un labāk izredzēm nosargāt vietu četriniekā. Lai tā notiktu, jāizmaina vēl viena lieta – līdz šim uzvarām sekojušo zaudējumi, bet varbūt vienreiz pietiks? Katrā ziņā, lai C grupā finišētu ar pozitīvu bilanci, kaut kad šo lietu kārtību jāmaina obligāti. Kāpēc gan ne Salonikos?

Eksventspilnieks Žanis Peiners jau kopš sezonas sākuma bija stabils PAOK rotācijas spēlētājs, bieži vien maču sākot arī starta piecniekā, taču nav zināms, vai viņš dosies laukumā mačā pret savu bijušo komandu. Basketbolists Čempionu līgas mačā Klaipēdā iedzīvojās kājas traumā, kas jau likusi izlaist divas spēles nacionālajā čempionātā un vienu Eiropā (arī Klaipēdā Žanis spēlēja maz, jo kāju savainoja jau pašā mača sākumā). Vidēji mačā Čempionu līgā viņš līdz šim guvis 6,2 punktus un izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas.

Vairāk nekā desmit punktu vidēji mačā gūst tikai viens PAOK basketbolists – amerikāņu aizsargs Derils Braients (11,8) –, bet tuvu tam ir arī viņa tautietis Keits Klentons (9,7 punkti, 10,5 atlēkušās bumbas), taču šāda uzbrukuma līderu pieticība (Ventspilī virs 10 punktiem ir četri) ir labi saprotama, ja zinām, ka vidēji mačā komanda iemet 67,5 punktus. Ventspils basketbolisti līdz šim metuši par 6,5 punktiem vairāk, un jācer, ka šī statistika tiešām būs redzama arī uz tablo.

Zināms, ka PAOK palīdzēt nevarēs divi spēlētāji, kuri jau ilgāku laiku ārstē savainojumus, bet neskaidrības ir arī ar Ventspils sastāvu. Pēdējā mačā laukumā nedevās Kristaps Janičenoks, bet pēc trauma vēl nesen atlaba Šeiks Mbodžs, taču abiem tika prognozēta drīza atgriešanās spēlē. Lai arī pret Neptunas (66:61) ventspilnieki pierādīja, ka katram spēlētājam var atrast aizvietotāju, nav šaubu, ka pilna rotācija ļoti izbraukuma spēlē pat ļoti noderētu.

Mača sākuma laiks tāds pats kā darbdienās Ventspilī – pulksten 19 pēc Latvijas laika –, tā ka šajā ziņā ventspilnieki varēs justies kā mājās.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    ozols 30.11.2016, 15:14:17

    Būs grūti:) ,kurš teica ,bimbombol viegli spēlēt ? :)

  • -1
    ozols 30.11.2016, 15:14:17

    Būs grūti:) ,kurš teica ,bimbombol viegli spēlēt ? :)

  • -1
    keda 30.11.2016, 16:32:04

    Jādod iekšā! Cerams, Žanis spēlēs un būs labs, jo interesanti paskatīties, kā viņš citur izskatās, bet ceru arī, ka BKV tas netraucēs uzvarēt!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: