Grieķijas komandas Saloniku PAOK galvenā trenera Sula Markopula asistents Pantelis Bucks pirms trešdien gaidāmā FIBA Čempionu līgas mača pret "Ventspili" uzsver pretinieku disciplinētību.

FIBA Čempionu līgas C apakšgrupas spēlē "Ventspils" trešdien plkst.19 viesos sāks spēli ar Žaņa Peinera pārstāvēto PAOK.

"Mums ir jātiek galā ar nogurumu un traumu sekām, izejot laukumā ar pašu lielāko motivāciju, jo spēles likme ir augsta. Vēlamies savā laukumā iegūt priekšrocības, kas noderēs cīņā par kvalificēšanos nākamajai kārtai," kluba mājaslapā citēts Bucks.

Peiners novembra vidū guva kājas traumu, kā dēļ nācās izlaist divas Grieķijas čempionāta spēles un vienu FIBA Čempionu līgas maču. Latvietis šajās dienās atsāk treniņus ar komandu, bet vēl nav zināms, vai viņš atgriezīsies laukumā spēlē pret iepriekš pārstāvēto "Ventspili".

"Pretī mums stāsies disciplinēta komanda, kas prasa daudz spēku uzbrukumā un aizsardzībā," atzīmēja Bucks.

Kā minēja trenera asistents, garais rezervistu soliņš palīdzējis "aizpildīt tos robus sastāvā, kuri radušies traumu rezultātā".

"Tas iedeva pārliecību visiem komandas spēlētājiem, kas palīdzēja dažādās spēles situācijās. Ar komandas darbu un uzticību varam tikt galā ar jebkuru situāciju, kas rodas mačā," uzsvēra Bucks.

Šosezon FIBA Čempionu līgā Peiners vidēji vienā mačā guvis 6,2 punktus un savācis 3,6 atlēkušās bumbas. Savukārt Grieķijas čempionātā rēzeknietis vidēji spēlē guvis 9,5 punktus.

Iepriekšējās divas sezonas Peiners spēlēja "Ventspilī", bet vasarā viņš pārgāja uz PAOK, noslēdzot līgumu uz vienu sezonu.

C apakšgrupas kopvērtējumā pēc sešām kārtām līdere ar piecām uzvarām ir Klaipēdas "Neptūnas" komanda, tai ar četriem panākumiem seko Vilērbānas "Asvel" un Oldenburgas "Ewe Baskets", pa trim uzvarām izcīnījuši Radomas "Rosa" un "Ventspils" spēlētāji, pa divām uzvarām guvušas PAOK un Rolanda Freimaņa pārstāvētā Ušakas "Muratbey", bet pēdējā vietā ar vienu panākumu ir Varēzes "Openjobmetis".

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: