BK Ventspils basketbolisti sagādājuši pirmo zaudējumu C grupas līderiem Neptunas, savā laukumā lietuviešus pieveicot 66:61. Ventspilniekiem tas bija trešais panākums, kas ļauj saglabāt vietu grupas pirmaja četrniekā. 

Spēles foto!

1.ceturtdaļa. BK Ventspils starta piecinieks: Dīns, Šķēle, Kuksiks, Zeļonis un Zaķis. Centra iemetienā Zaķis nolec Grantu un jau pirmajā uzbrukumā trīs punkti Dīnam. Viesi divos uzbrukumos pēc kārtas paliek tukšā, bet Šķēle un Zeļonis panāk jau 7:0. Kad pēc trim nospēlētām minūtēm Neptunas joprojām atrodas uz sēkļa, bet Dīns ātrajā gūst vēl divus punktus (9:0) un viesiem jāpieprasa minūtes pārtraukums. Kad nospēlētas piecas minūtes un, kad Zaķis uzbrukuma zonā malā pastumj Grantu, rezultāts uz tablo kļūst ļoti simpātisks – 14:2. Izskatās pārāk skaisti, lai tā būtu patiesība un laikam jau būtu naivi cerēt, ka līdzīgi garā aizritēs arī atlikušās 35 minūtes. Tā arī notiek. Tagad kārta uzsēsties uz sēkļa pienāk ventspilniekiem –  četras minūtes bez punktiem un šajā laikā viesi pamanās atspēlēt desmit punktus (14:12). Kad ceturtdaļā atlikusi pusminūte, tiek pazaudēts arī šis minimālais pārsvars (14:14), tomēr pēdējais vārds pieder mājiniekiem – vispirms Dīns realizē tikai vienu soda metienu, Ziediņš izcīna atlēkušo bumbu un tad Dīns caurgājienā gūst vēl divus punktus un mazajā pārtraukumā ejot +3 (17:14).

2.ceturtdaļa. Viesiem pietiek ar divām minūtēm, lai izlīdzinātu rezultātu (19:19), taču vadība netiek atdota. Iepriekšējās epizodēs divreiz uzbrukumā pavirši un maigi spēlējušais Zaķis tomēr ar trešo piegājienu izlūdzas bumbai ceļu uz grozu (21:19). Zaķim izdodas vēlreiz ar āķa metienu gūt divus punktus un, ja vēl būtu realizējis kaut vienu no diviem soda metieniem, sanāktu seši punkti pēc kārtas, bet ir labi kā ir (23:19). Seši nesanāca, sanāca vēl labāk, jo tieši Zaķis bija tas, kurš guva arī nākamos četrus punktus turot viesus pāris metienu attālumā (27:23). Tā šo divu metienu tiesas pārsvars tiek saglabāts līdz puslaika beigām un pārtraukumā ejot 33:28… Pirmajā puslaikā lielākā tiesa gūto punktu diviem spēlētājiem – Zaķim un Dīnam abiem pa 12.

3.ceturtdaļa. Spēli BK Ventspils atsāk ar Dīnu, Šķēli, Kempbelu, Kuksiku un Zaķi un pirmais uzbrukums, līdzīgi kā mača ievadā, atkal ir trīs punktu vērtībā (Kempbels). Ar to pašu atbild Grants, tikai mazliet savādākā veidā – ar 2+1 (Zaķim trešā piezīme). Kad nospēlētas jau četras minūtes, pie mājinieku groza nesavaldāms ir Grants un viņa danks rezultāta starpību samazina līdz minimumam (39:38), taču allaž kāds no mūsējiem iemet pa trejacim (Šķēle, Dīns) un vadība pārsvarā tiek noturēta jau ierasto divu rezultatīvo metienu attālumā (44:40). Līdz brīdim, kad 3:36 minūtes līdz ceturtdaļas beigām viesi savu ir panākuši un ar soda metieniem izlīdzinājuši rezultātu (44:44) un vēlreiz ar tiem pašiem soda metieniem, tikai cita spēlētāja izpildījumā, panākuši arī vadību (44:46). Zīmīgi, ka šajā situācijā ventspilniekiem jau ir piezīmju norma (Šķēlem 4, Zaķim un Ziediņam pa 3), kamēr lietuviešiem to nav vispār… Uzbrukums atkal ir iestidzis, jau vairāk kā trīs minūtes bez punktiem, līdz pusotra minūti pirms ceturtdaļas beigām Ziediņa tālmetiens atgūst vadību (47:46), tomēr pēdējā pārtraukumā ejot -1 (47:48).

4.ceturtdaļa. Pēdējā ceturtdaļa tiek iesākta ar labu aizsardzību – pretinieks 24 sekunžu laikā tā arī netiek līdz metienam, bet pašiem (Lomažam) izdodas atjaunot sev minimālu pārsvaru (49:48). Tas pats Lomažs arī nākamajā uzbrukumā atrod caurumus pretinieka aizsardzībā un gūst vēl divus punktus (51:49). Vien žēl, ka pēc mirkļa viņš saņem jau ceturto piezīmi… Kad savus pirmos punktus gūst Ate (tālmetiens), paliek nedaudz vieglāk, jo mazrezultatīvā spēlē, kur visi spēki tiek veltīti aizsardzībai, +5 (54:49) sešas minūtes pirms mača beigām ir ļoti pieklājīgs pārsvars. Nākamo divu minūšu laikā daudz punktu neizdodas gūt, tikai 3 (Dīna tālmetiens), taču pārsvars ir palielināts vēl par vienu punktu (57:51). Seko labs darbs aizsardzībā, Zaķis nostājas uz soda metienu līnijas un… jau otro reizi šajā mačā abus aizmet garām. Kas notiek tālāk? Seko leišu nekaunīgi tāls trejacis un pārsvars sarucis uz pusi (57:54), bet jāspēlē 2:30 minūtes… Kempbelam izdodas divus punktus atspēlēt un vēl tikt pie soda metiena, taču tas nav precīzs. Pretī atkal saņemam trīs punktus (59:57). Zeļonis – 61:57, bet mūsu grozā atkal lido trejacis (61:60), bet jāspēlē mazāk par minūti. Trakoti trakas pēdējās pusotra minūtes, bet pēdējās 50 sekundes bija nekas vairāk, ka abu komandu rakstura un nervu stipruma pārbaude. Dīna roka ir droša metot soda metienus (63:60) un pēdējā uzbrukuma tiesības pretiniekam (atlikušas 16 sekundes). Viesi līdz uzbrukumam nemaz netiek, jo no auta izmesto bumbu pārķer Kempbels un nodedzinot četras sekundes, viņš tiek pie diviem soda metieniem. Pirmais garām, otrais precīzs un 64:60! Un tā ir uzvara!

BK Ventspils - Neptūnas 66:61 (17:14, 16:14, 14:20, 19:13)

Ventspils: Dīns 22 (6rp), Zaķis 12, Zeļonis 9 (9ab), Lomažs 6, Kempbels 6, Šķēle 5, Ziediņš 3, Ate 3

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    es 08.01.2017, 18:30:45

    Labs cīņasspars, nozīmīga uzvara, kaut arī spēlējām bez snaiperiem (Kuksiks 0/4, Janičenoks un Gulbis nespēlēja), ar iztrūkumiem gar.galā (Gražulis, Mbodžs). ;)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: