Rīgas pilī notika Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta svinīgā pasniegšanas ceremonija, kurā pie valsts augstākajiem apbalvojumiem tika 58 personas un saņēmēju vidū ir arī vieglatlētikas treneris Māris Grīva.

Mārim Grīvam piešķirts V šķirasTrīs Zvaigžņu ordenis, un viņš iecelts par ordeņa kavalieri. Grīva ir gan 1980.gada olimpiskā čempiona šķēpa mešanā Daiņa Kūlas treneris, gan kādreizējā Latvijas rekordista un trīs olimpisko spēļu (2000.,2004. un 2008.) dalībnieka šķēpa mešanā Ērika Raga treneris, gan 2012.gada Londonas Olimpisko spēļu dalībnieces tāllēkšanā Laumas Grīvas treneris, bet šobrīd strādā ar talantīgākajiem vieglatlētiem, kuri iekļauti augstas klases sportistu sagatavošanas centra pilotprojektā Ventspilī.

Apbalvojumu pasniegšanas ceremonijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis pauda lepnumu, ka Latvijā ir tik daudz cilvēku, kuri ar savu pašaizliedzīgo darbu un Tēvzemes mīlestību veido valsti labāku un gaišāku.

Rīt Ventspilī tiks aizvadīts kārtējais FIBA Čempionu līgas mačs, kurā mājinieki uzņems grupas līderus Neptunas no Lietuvas, bet pirms tā Grīvu ar apbalvojuma saņemšanu sveiks arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs un Basketbola kluba „Ventspils” prezidents Aivars Lembergs. Mača pārtraukumā tiks sveikti arī vieglatlētikas seiniori Valdis Cela un Dace Brakanska par panākumiem pasaules čempionātā, kā arī svara bumbu cēlāji Vasilijs Giņko, Arturs Tančins un Sergejs Koncedalovs, kuri izcīnīja medaļas Eiropas čempionātā. 

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    reku 21.11.2016, 17:31:59

    Vismaz viens cilvēks to godam nopelnījis.Sen jau.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: