Zviedrijā noslēdzies 1.Eiropas čempionāts petankā vienspēlēs, kurā piedalījās Ventspils kērlinga kluba petankas spēlētāja Eva Martinsone.

Divdesmit četru valstu dalībnieču konkurencē, Evai, spējot uzvarēt Skotijas  un Ukrainas spēlētājas,  izdevās iekļūt labāko sešpadsmit spēlētāju skaitā, kam bija iespējā tālāk cīnīties par medaļām. Lai turpinātu cīņu par godalgām, bija jāizcīna uzvaras pār petankas sporta veida dzimtenes Francijas  un  šajā sporta veidā tradīcijām bagātās Šveices pārstāvi. Abas spēlēs Eva Martinsone izrādīja cienīgu pretestību, taču uzvarēt neizdevās.

Kopvērtējumā  Evai dalīta 13.-16.vieta ar Vācijas, Igaunijas un Bulgārijas spēlētājām, kas uzskatāms par  labu sasniegumu Latvijai, kur petanku spēlē tikai sešus gadus. Aiz Latvijas palika tādas šajā sporta veidā pieredzējušas valstis, kā Somija,  Austrija, Norvēģija, Andora, Ungārija, Dānija, Skotijas un Velsas pārstāves.  2016.gada Eiropas čempiones titulu petankā  vienspēlēs izcīnīja spāniete Jolanda Mataranca, bet par Eiropas čempionu kļuva Francijas pārstāvis Anrī Lakruā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: