Latvijas klubs "Ventspils" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas piektās kārtas mačā šodien viesojas pie Francijas komandas Vilērbānas "Asvel", kuras prezidents ir franču basketbola zvaigzne Tonijs Pārkers.

Abu komandu duelis sāksies plkst.21.30. Maču tiešraidē varēs vērot kanālā "Best4Sport".

Ventspilnieki jaunizveidotā turnīra pirmajās guvuši divas uzvaras. Vispirms ar 76:77 savā laukumā tika zaudēts Vācijas komandai Oldenburgas "Ewe Baskets", kas uzvaras grozu iemeta pamatlaika pēdējā sekundē, bet pēc tam arī mājās ar 74:53 tika pieveikta Polijas vienība Radomas "Rosa". Savukārt pēc tam izbraukumā ar 69:74 saspringtā cīņā nācās piekāpties latvieša Rolanda Freimaņa pārstāvētajai Turcijas vienībai Ušakas "Muratbey", bet iepriekšējā nedēļā ventspilnieki savā laukumā ar 91:66 droši uzvarēja Itālijas komandu Varēzes "Openjobmetis".

Tāpat arī "Asvel", kam šī būs pirmā mājas spēle turnīrā, FIBA Čempionu līgā tikusi pie divām uzvarām četrās spēlēs. Turnīru Francijas komanda iesāka ar pēdējo sekunžu zaudējumu 82:83 "Openjobmetis"komandai (82:83), bet nākamajā kārtā ar 81:79 tika pieveikta "Ewe Baskets". Trešajā kārtā francūži ar 67:81 zaudēja Klaipēdas "Neptunas", bet pagājušajā nedēļā ar 67:61 tika uzveikta Žaņa Peinera pārstāvētā Saloniku PAOK no Grieķijas.

Iepriekšējo maču ventspilnieki aizvadīja sestdien, kad LBL turnīrā ar 82:66 uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" komandu. Latvijas čempionātā Kurzemes klubs uzvarējis deviņās no desmit aizvadītajām cīņām, ieņemot otro vietu.

Latvijas klubam vairākus mēnešus nāksies iztikt bez viena no saviem balstiem Andreja Gražuļa, kurš lauzis kāju, taču līdz sezonas beigām viņš varētu atgriezties laukumā.

Tikmēr "Asvel" Francijas čempionāta mačā ar 73:70 pārspēja Dankerkas "Gravelines". Vietējā čempionātā Vilērbānas basketbolisti ar četrām uzvarām astoņās spēlēs ieņem desmito vietu, taču šāda bilance ir septiņām komandām, kas ierindojas no piektās līdz 11.vietai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: