Šovakar ceturto maču FIBA Čempionu līgā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā tiekoties ar Openjobmetis Varese no Itālijas.

Itālijas klubs Eiropas kausu sezonu sāka ar dramatisku uzvaru savā laukumā, pateicoties igauņa Krtistiana Kangura tālmetienam pēdējā sekundē izraujot uzvaru pret franču ASVEL. Taču tad sekoja divi zaudējumi, no kuriem sevišķi smags bija pēriens Klaipēdā – 60:94... Lai gan ventspilniekiem tik lielu sagrāvju nav bijis, komandas šobrīd faktiski atrodas uz vienas līnijas, jo arī mūsējo rēķinā ir uzvara un divas neveiksmes. Vakar jau tika aizvadīti divi C grupas mači, kuros Rosa Radom savā laukumā pārsteidza Ušak, svinot uzvaru 83:77, bet PAOK Salonikos ar 61:67 piekāpās frančiem.

Līdz ar to pirms šī vakara spēlēm grupā ir jau trīs komandas ar diviem panākumiem un neveiksmēm, bet to skaits var pieaugt pat līdz piecām – pie otrās uzvaras tiks kāda komanda Ventspilī un var tikt arī EWE Basket, sarūpējot pirmo zaudējumu Neptunas. Spraigā situācija turnīra tabulā šī vakara mača nozīmīgumu tikai pastiprina, turklāt Ventspilij tā būs jau trešā spēle savā laukumā, kur, lai cerētu uz iekļūšanu nākamajā posmā, jānospēlē pēc iespējas labāk. Izbraukumā komandai vēl atlikuši seši mači, un nebūtu labi atlikt uzvaru krāšanu uz šīm spēlēm.

Lai gan Varēzes klubs, protams, ir no Itālijas, teikt, ka šīs valsts spēlētājiem tajā ir arī ļoti būtiska nozīme, laikam jau būtu pārspīlējums, jo komandā ir septiņi leģionāri. Čempionu līgā tikai diviem spēlētājiem līdz šim izdevies vidēji mačā gūt desmit un vairāk punktu. Viens no tiem ir Kongo uzbrucējs Kriss Ejenga, kurš vidēji mačā gūst 15,2 punktus, izcīna 4,8 atlēkušās bumbas un regulāri iekļūst skaistāko epizožu topos ar iespaidīgiem triecieniem no augšas. No 2010. līdz 2012. gadam Ejenga aizvadīja aptuveni 50 spēļu NBA, taču pēdējās sezonās pabijis gan Ķīnā, gan Polijā, gan tagad krietni izceļojies arī pa Itāliju. Otrs ir serbu aizsargs Aleksa Avramovičs ar 12 punktiem vidēji mačā, taču tuvu desmitniekam ir arī Maikls Džonsons (8,8), labākais piespēlētājs Ēriks Meinors (8, piespēles 4,2), gan arī labākais no itāļiem – Daniele Kavaljeri (7,8).

Zem groziem saimnieko nigērietis ar ASV pasi O. D. Anosike, kas nepilnās 18 minūtēs savāc aptuveni septiņas atlēkušās bumbas, bet gūst vien trīs punktus. Noteikti pieminēšanas vērts ir nu jau 39 gadus vecais Massimo Buleri, kurš aizvadījis 127 spēles Itālijas izlasē, bet visu profesionālo karjeru pavadījis tikai savas valsts klubos.

Labā ziņā Ventspils nometnē ir lietuvieša Edgara Žeļoņa atgriešanās ierindā pagājušās nedēļas LBL mačā (17 minūtes, 8 punkti) un Kristapa Janičenoka pirmais tālmetiens pēc traumas sadziedēšanas (20 minūtes, 13 punktu). Uzvarām Eiropā nepieciešama agresīva spēle, bet agresīvai spēlei visa mača garumā nepieciešama iespēja rotēt ar sastāvu, ko, protams, ietekmē ikviena spēlētāja izkrišana no aptveres vai atgriešanās tajā. Pēdējās nedēļas ventspilniekiem šajā ziņā ir bijušas pozitīvas, un atliek cerēt arī uz tādu pašu rezultātu mačā.

Spēles sākums pulksten 19!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: