Futbola Virslīgas lielajā mačā “Jelgava” ar 2:1 pieveica “Ventspili”, pateicoties Gļeba Kļuškina vārtu guvumam kompensācijas laikā. “Ventspils” līdz ar to palaidusi kopvērtējuma galvgalī “Spartaku”, bet “Jelgava” joprojām tēmē uz augstākajām godalgām un no "Ventspils" atpaliek vairs tikai divus punktus

Pēc “Spartaka” uzvaras “Ventspilij”, lai saglabātu Virslīgas liderpozīcijas, bija nepieciešama uzvara pār “Jelgavu”. Salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli, pamatsastāvā bija atgriezies krievu leģionārs Aleksejs Aleksejevs, kamēr “Jelgavai” nebija viena no komandas līderiem Borisa Bogdaškina, kā arī Abdulaja Dialo un Karola Laukžemja, kuri piedalījā iepriekšējā zaudējumā “Riga” komandai. Atgriezies no diskvalifikācijas toties bija Gints Freimanis un iepriekš traumētais Artis Lazdiņš.

Pirmajā puslaikā ritēja piesardzīga spēle, kurā abas komandas apzinājās šī mača cenu. Netrūka asumu, bet bīstamu momentu pie kādas komandas vārtiem bija maz, līdz ar to bezvārtu neizšķirts 0:0 bija pilnībā loģisks. Puslaika labākā iespēja piederēja jelgavniekam Mārcim Ošam, taču viņš savu sitienu netrāpīja.

Otrā puslaika sākumā “Jelgava” sarūpēja vēl vienu labu iespēju, taču šoreiz jau “Ventspilij”, proti, kļūdoties piespēlē savā laukuma pusē. Alans Siņeļņikovs bumbu pārtvēra un izkārtoja sitiena pozīciju Simonam Pauļum, bet viņš, šķiet, mēģināja piespēlēt vēl tālāk, un moments palika neizmantots.

Puslaika vidū pēc centrējuma laba iespēja bija Aleksejevam, kurš bija palicis brīvs “Jelgavas” soda laukuma vidū, taču trāpīja tieši virsū Ikstenam. Abas komandas vēlējās izvairīties no neizšķirta, līdz ar to spēle palika ātrāka (bet joprojām asumu pilna) un uzbrūkošāka, vārti brieda. Izrādījās, ka pirmie nobrieda “Jelgavas” vārti – 73. minūtē Rjotaro Nakano savāca bumbu “Ventspils” soda laukuma stūrī un pēc māņkustības pagāja nedaudz uz centru un lieliski trāpīja tālajā apakšējā stūrī. Sitiens nebija īpaši spēcīgs, taču bumba izlidoja starp vairākiem aizsargiem, aizsedzot vārtsarga Andreja Pavlova redzes loku.

"Ventspilij" radās izcila iespēja atspēlēties 87. minūtē, kad pēc centrējuma soda laukumā pārcentās Freimanis, aiz kakla pieturot Ģirtu Karlsonu. Tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu, ko realizēja uz maiņu nākušais Eduards Tīdenbergs. Rezultāts kļuva 1:1, taču "Ventspils", kas skubu centās ievadīt bumbu atkal spēlē, sekmīgu rezultātu neprata noturēt. Par sarūpēto pendeli reabilitējās Freimanis, izkārtojot sitiena pozīciju Gļebam Kļuškinam, kurš kompensācijas laikā izrāva "Jelgavai" uzvaru ar 2:1. Pēc tam sarkano kartīti par pēdējās cerības pārkāpumu vēl nopelnīja "Ventspils" leģionārs Obuobi, kas, visticamāk, liks viņam izlaist sezonas atlikušās spēles.

“Spartaks” līdz ar to pēc šīs kārtas atguvis līdera godu, par diviem punktiem apsteidzot “Ventspils” un par četriem – “Jelgavu”. Atlikušajās spēlēs pret RFS un “Riga” Jūrmalas komandai pietiks ar četriem punktiem, lai garantētu titulu, kamēr “Ventspilij” vēl priekšā mači ar “Mettu/LU” un RFS. Savukārt “Jelgava”, kurai arī vēl ir teorētiskas iespējas uz zeltu, spēkosies ar “Daugavpili” un “Mettu/LU”.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Latvija pāri visām! 24.10.2016, 23:48:06

    Joprojām ceru!)

  • 0
    Guntars Shenfelds 25.10.2016, 06:43:53

    FK Spartaks jau virslīgas čempiona kausu mums pasniedza uz "šķīvīti ar zilo maliņu",diemžēl nepratām šo dāvanu novērtēt un spert čempiona cienīgu soli,uzvarēt pēdējos trīs mačus.Rezultāts ir tāds,ka atkal esam"lūdzēju" lomā un gaidam nākošo dāvanu.Tikai jāiegaumē,ka tik karaliskas dāvanas nemēdz būt bieži.Vienādu punktu gadījumā arī esam sliktākās pozīcijās.Tā kā 90% mēs palaidām čempiona titulu vējā.Tās gan manas tīri subjektīvās domas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: