Šajā mācību gadā Jaunrades nams piedāvā nodarbības velo pulciņā, dambretes un šaha spēli, sporta nodarbības bērniem un jauniešiem ar funkcionāliem traucējumiem, galda hokeju un jaunu programmu - fitnesu.

Panākumiem bagātākais sporta veids Jaunrades namā ir galda hokejs. Treneris Aleksandrs Žernovojs pats ir Eiropas čempions, bet galda hokeja kluba augstākais sasniegums ir 13. vieta starp 700 klubiem visā pasaulē. Šobrīd reitingā Jaunrades nama galda hokejisti ir augstajā 21. vietā pasaulē. 15. oktobrī Jaunrades namā norisināsies Latvijas Kausa izcīņas galda hokejā 1. posms.

Prāta spēļu cienītājus Ventspils Jaunrades nams aicina uz šaha un dambretes nodarbībām. Šaha treniņus vada Ilze Burkevica, kurai pašai ir 1. sporta klase šahā. Šogad dambretes treniņos Andra Sameša vadībā var piedalīties gan Jaunrades namā, gan arī Pārventas pamatskolā.

Bērnus un jauniešus ar funkcionāliem traucējumiem atbilstoši diagnozei aicina izkustēties Olimpiskā Centra “Ventspils” basketbola hallē, Vieglatlētikas manēžā un peldbaseinā pieredzējušas treneres Mārītes Strūģes vadībā. Pašvaldība nodrošina šo sporta bāžu bezmaksas izmantošanu.

Velo nodarbības vada Ventspilī pazīstamais veloentuziasts Endijs Apse. Viņš audzēkņiem iemācīs elementāro veloremontu, nostiprinās drošas un pareizas velobraukšanas prases, kā arī aicinās izbraukumos pa pilsētas veloceliņiem.

Attīstīt kustību prieku un veselīga dzīvesveida pamatus var apgūt fitnesa nodarbībās. Spēļu un rotaļu elementi iestrādāti vispārējās sagatavotības vingrinājumos, kas palīdz bērniem no mazotnes veidot pareizu stāju, nostiprina un attīsta bērnu mugurkaulu un muskulatūru, palielina izturību un palīdz saglabāt dabas doto ķermeņa elastību, bet jaunākā skolas vecuma audzēkņus nodarbībās radina apzināties, ka sports un veselīgs dzīvesveids ir stilīgi un aizraujoši, attīsta gribasspēku, spēju sevi izaicināt un sajust gandarījumu, kad izdevies sevi pārvarēt. Pusaudži gūst iespēju sevi pašrealizēt caur fiziskām aktivitātēm. Jūtot savu spēju un izaugsmi, ceļas pašapziņa, skolotājs palīdz ieraudzīt katra nodarbību apmeklētāja stiprās puses.
Nodarbībās tiek kombinēti spēka, līdzsvara un izturības trenēšanas vingrinājumi. Jauniešiem līdz 25 gadiem piedāvā plaša spektra fizisko aktivitāšu kopumu, ar mērķi veicināt fizisko un emocionālo labsajūtu, veidojot skaistu, funkcionālu, veselīgu, izturīgu, elastīgu un sportisku ķermeni. Nodarbībās iepazīstina ar veselīga uztura pamatbāzes elementiem, māca individuāli sastādīt savu ēdienkarti. Fitnesa nodarbību galvenais vadmotīvs ir atziņa, ka veselīgs dzīvesveids viegls un patīkams. Nodarbības no šī mācību gada vada sertificēta fitnesa trenere Zane Apse.

Sporta nodarbības Ventspils Jaunrades namā bērniem un jauniešiem no 3 līdz 25 gadu vecumam ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: