Olimpiskā centra “Ventspils” tenisa kortos aizvadīts "ITF Juniors" tenisa turnīrs U-18 grupā zēniem un meitenēm, kurā piedalījās 100 dalībnieki no 14 valstīm (Polijas, Baltkrievijas, Zviedrijas, Vācijas, Krievijas, Igaunijas, Ukrainas, Lielbritānijas, Lietuvas, Čehijas, Norvēģijas, Somijas, Dānijas un Latvijas)

17. un 18.septembrī notika kvalifikācijas turnīrs, bet no 19. līdz 24.septembrim pamatturnīrs, kurā vienspēlēs zēniem un meitenēm piedalījās pa 32 tenisistiem katrā tabulā, bet dubultspēlēs zēniem un meitenēm piedalījās pa 16 pāriem katrā tabulā.

Par uzvarētāju zēnu vienspēlēs kļuva Davide Tortora no Itālijas, kurš finālā divos setos ar rezultātu 6:4, 6:1 pārspēja Kevin Chachod no Zviedrijas. No latviešiem vislabāk veicās Robertam Grīnvaldam, kurš spēja iekļūt ceturtdaļfinālā un turnīra noslēgumā ieņēma dalītu 5. – 8.vietu.

Meiteņu vienspēlēs uzvarēja Caijsa Wilda Hennemann no Zviedrijas, kura ar rezultātu 6:3, 6:2 pārspēja Ekaterina Grib no Baltkrievijas. Meiteņu turnīra ceturtdaļfinālā spēja iekļūt divas latvietes – Alise Čerņecka un Rebeka Margreta Mertena un turnīra noslēgumā ieņēma dalītu 5. – 8.vietu.

Zēnu dubultspēlēs par uzvarētājiem kļuva itāļi Andrea Brignacca un Davide Tortora, kuri ar 6:4 un 6:2 pārspēja Domantas Sakinis (Lietuva) un Denis Vashchenkov (Krievija).

Meiteņu dubultspēļu turnīrā par uzvarētājām kļuva latvietes Kamilla Bartone un Denīza Marcinkeviča, kuras ar rezultātu 6:4 un 6:2 uzvarēja zviedrietes Caijsa Wilda Hennemann un Melis Yasar.

Sacensības tika organizētas sadarbībā ar ITF (International Tennis Federation) un TE (Tennis Europe), kuri rīko sacensības jauniešiem vecuma grupās no U-12 līdz U-18 un tās notiek katru nedēļu dažādās pasaules vietās. "ITF Juniors" turnīri ir pēdējais solis pirms pieaugušo sacensībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: