Trīs dienu laikā divus mačus aizvadījuši FK Ventspils futbolisti, kas vispirms Liepājā spēlēja neizšķirti 0:0 Virslīgas mačā, bet svētdien Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā Rēzeknē svinēja uzvaru 2:0.

Virslīgas mačā Liepājā, kas risinājās teju nepārtraukta lietus pavadībā, ventspilnieki pilnīgi noteikti izveidoja vairāk bīstamu momentu, nekā to spēja mājinieki, taču bumba vārtos negāja. Pāris epizodēs komandu glāba vārtsargs Pāvels Doraševs, pirmajā puslaikā no vārtiem bumbu izsita arī laukuma spēlētājs, turklāt ne vienmēr arī izdevās trāpīt vārtu rāmī.

Arī jau mača izskaņā Ventspilij bija iespējas, tomēr realizēt tās neizdevās un mačs noslēdzās 0:0. Tas lika prognozēt, ka pēc šīs kārtas līderis Spartaks, kam bija priekšā mačs Daugavpilī, atkal attālinās astoņu punktu attālumā. Tomēr notika citādāk – pastarīši daugavpilieši savā laukumā svinēja uzvaru, un tagad Ventspils no pirmās vietas atpaliek vien par pieciem punktiem.

Uz papēžiem kurzemniekiem gan turpina mīt FK Jelgava, kas, pateicoties Andreja Perepļotkina skaistam vārtu guvumam ar galvu mača 90. minūtē, šīs kārtas noslēdzošajā mačā savā laukumā pieveica Riga FC. Jelgavnieku rēķinā ir par pieciem punktiem mazāk, taču zemgalieši arī aizvadījuši par vienu spēli mazāk.

Svētdien Latvijas kausa astotdaļfinālā mačā ventspilnieki viesos tikās ar 1. līgas vienu no labākajām komandām Rēzekni, un svinēja uzvaru 2:0. Pols Ašvorts deva iespēju gan retāk Virslīgā spēlējušiem, gan pat dublieru komandas spēlētājiem  Robinam Kokarītim (16 gadi) un Antonam Solomatovam (22). Pirmais puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem, bet otrajā precīzi sita Kaspars Svārups un Antons Jemeļins. Ceturtdaļfināla spēles risināsies pavasarī. 

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Latvija pāri visām! 26.09.2016, 16:43:28

    Lai veicas un tiek līdz čempiona titulam!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: