BK "Ventspils" basketbolistiem nav izdevies tikt pie pirmā BBL kausa, jo Valmierā notikušā turnira finālā spraigā mača galotnē tika atzīts mājinieku parākums 64:66. Jau tresdien startēs jaunā LBL sezona. 

Laksas pieci punkti mača sākumā vadību 5:2 ļāva iegūt mājiniekiem, taču drīz vien Šeiks Mbodžs ar diviem soda metieniem pirmo reizi priekšā izvirzīja ventspilniekus 7:6. Īsā laikā vadība pārgāja no vienas komandas pie otras, bet ceturtdaļas izskaņā viesi tika ar pie lielākiem plusiem. Pieci Ronalda Zaķa punkti pēc kārtas ļāva Kārļa Muižnieka komandai panākt 17:13, bet iespējas vēl vairāk palielināt pārsvaru kurzemnieki neizmantoja. Toties “Valmieras” pēdējā uzbrukumā no pustālās distances precīzs bija Ervīns Jonāts. Sliktā ziņa kurzemniekiem – savainojuma dēļ komanda bija palikusi bez Andreja Gražuļa.

Otrajā ceturtdaļā “Ventspils” sāka uguņot no tālās distances. Vispirms precīzs bija Rihards Kuksiks, bet tad īsā laikā astoņus punktus pēc kārtas savāca Toms Leimanis, realizējot arī divus trīspunktniekus. Uz tablo 30:19 viesu labā, un Helmanim jāieprasa minūtes apspriede. Pēc tā no tālās trāpīja arī Jonāts, vidzemnieki centīgi turpināja spēlēja aizsardzībā un ventiņu ofensīvu apturēja.

Nu jau Muižniekam bija jāsasauc divas sapulces, jo ar groza iekarošanu klājās pagalam smagi. Četru minušu laikā tika gūti vien trīs punktu, bet no sasaluma punkta “Ventspili” izkustināja Rihards Lomažs. Valmierieši lika pretī divus punktus no Rinalda Mālmaņa, bet otrā galā sarežģītu metienu realizēja Villijs Dīns, kurš tūlīt arī apzaga Ovīdiju Varanausku un līdz ar puslaika beigu signālu izmeta pa grozu, taču bumba nolēkāja pa stīpu un cauri tīkliņam neizkrita – 37:28.

Otrā puslaika sākumā “Ventspils” panāca jau 12 punktu pārsvaru, taču Gabrāns, Blaus un Kaufmanis sarīkoja septiņu punktu izrāvienu, pietuvinot mājiniekus līdz 42:37. Sekoja ventspilnieku minūtes pārtraukums un Lomaža divi punkti pēc caurgājiena. Pēc Zaķa danka, kuru noorganizēja Leimanis, un Lomaža diviem punktiem, viesi atkal tika deviņu punktu attālumā (50:41), bet “Valmiera” turpināja cīnīties. Pēdējās sekundes izvērsās sevišķi emocionālas, jo abas komandas vairākas reizes netrāpīja no groza apakšas, tika pie atlēkušajām bumbām uzbrukumā, taču atkal meta garām, bet Volkera pēdējās sekundes āķis mērķi sasniedza. 54:51 – pirms izšķirošajām desmit minūtēm komandas šķīra tikai viena metiena tiesa.

Savu deficītu “Valmiera” likvidēja otrajā minūtē, kad ātrajā uzbrukumā divus punktus guva Mālmanis un tika arī pie soda metiena par Kuksika pārkāpumu. Metiens nebija precīzs, bet valmierietis pats tika pie atlēkušās bumbas un iemeta no groza apakšas. Vēl pēc brīža viņš bija precīzs arī no sarežģītākas situācijas, un Helmaņa komanda jau bija vadībā 57:54! Nākamie četri punkti gan krita mājinieku grozā, taču ceturtdaļas pirmā puse lika domāt, ka cīņa par kausu būs līdz pēdējai sekundei.

74 sekundes līdz pamatlaika beigām “Valmierai” bija viena punkta pārsvars, bet uz soda metienu līnijas stājās Jonāts, kurš iemeta vienu – 62:60 mājinieku labā. Šķēle divas reizes panāca ventspilniekiem izlīdzinājumu, bet 12 sekundes līdz pamatlaika beigām bumba pienācās valmieriešiem. Supersarežģītas izspēles mājinieki minūtes pārtraukumā nezīmēja. Pēdējam uzbrukumam bumba tika nogādātā Jānim Kaufmanim, kurš izmeta no pustālās distances un trāpīja. “Ventspilij” vairs minūtes pārtraukuma nebija, bet atlikušajās sekundēs izdevās tikt vien pie smaga metiena no centra. Tas nebija precīzs, un gavilēt varēja Valmieras Olimpiskais centrs.

BBL kausa fināls

Valmiera/Ordo – Ventspils 66:64 (15:17, 13:20, 23:17, 15:10
Valmiera/Ordo: Jonāts 13 (10ab), Blaus 11, Volkers 11, Mālmanis 10 (7ab), Kaufmanis 9, Laksa 7, Gabrāns 3, Varanausks 2
Ventspils: Zaķis 11, Šķēle 10, Lomažs 10, Leimanis 8, Dīns 7, Mbodžs 6, Kuksiks 5, Ate 3, Gražulis 2, Žeļonis 2 (6ab), Ziediņš

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -2
    Ventiņheiteris 26.09.2016, 11:59:01

    "Rietumkrasta superzvaigznes" tika noliktas pie vietas! Pat svētā mocekļa vara neko nespēj palidzēt. Tā ir, ka dala lāci, kamēr tas vēl mežā. Nav ko plātīties ar izteikumiem "komandā pievienojas tas un šitas"...

  • -2
    Ventiņheiteris 26.09.2016, 12:15:20

    "... sāka uguņot ..." - kas par epitetiem! Jums vajadzētu dzejas krājumu par BK Vergpils izdot. Būs bestsellers!
    Bet beigās tāpat zaudēja ar nieka 2 punktiem.

  • -2
    Ventiņheiteris 26.09.2016, 13:15:13

    Kur tad palikuši visi Vergpils supersportistu aizstāvji? Saraujat - neļaujiet nomelnot savus elkus!

  • -5
    keda 26.09.2016, 14:52:17

    Kur pats biji palicis labāk pastāsti? :) Stils gan nemainās - demagoģija turpinās pie katras iespējas :) Baigu nu plātīšanās, pastāstīt par komandu :D vai tad kāds jau atrādīja plauktiņu, uz kura liks to kausu? Papriecājies vien, gan jau sezonas gaitā nemaz tik bieži nenāks rakstīt savu ņirgāšanos, lai gan, gan jau atradīsi, par ko piesieties.

  • -1
    Ventiņheiteris 26.09.2016, 16:01:16

    Paši jau par sevi ņirgājas - "zīmējas" pa masu mēdijiem, kā piemēram, pirms olimpiādes - kladzināja "mums te vislabākie treniņu apstākļi pasaulē...", "esam vislabākajā formā...", " visus samals miltos" utt. BMX "guru" vēl stāstīja, kā trases dublikātu būvējuši un nut tik būs. Beigās sanāca čuš un vienas vienīgas "emocijas" un "veiksme nebija mūsu pusē". Vispirms darbs ir jāpadara, tad par to var stāstīt, nevis otrādi...

  • -5
    karlito 26.09.2016, 17:34:22

    Tikās divas spēcīgas komandas un Ventspils ar nieka 2p zaudēja..kas tur tik apkaunojošs un šausmīgs? Ventiņheiterim laikam nav kur žulti izgāst..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: