Virslīgā pie astotā panākuma tikuši FK "Ventspils" futbolisti, kas viesos ar 2:1 pieveica "Riga FC" komandu, ar kuru pirms tam divas reizes tika spēlēts neizšķirti. Vārtu guvumi Alekseja Alekseja un Eduarda Tīdenberga kontā.

Ventspilnieki malā bija atstājuši uzreiz divus stabilus sākumsastāva spēlētājus Antonu Jemeļinu un Alanu Siņeļņikovu, bet viņu vietā starta sastāvā devās Vadims Žuļevs un arī Eduards Tīdenbergs, kurš atbildes maču pret "Aberdeen" sāka uz rezervistu soliņa. Līdz ar to uz aizsardzības centru bija pārcēlies serbs Nikola Boranijaševičs, bet viņa flangā darbojās Žuļevs.

Pirmās 15 minūtes aizritēja visai mierīgā ritmā, neviena no komandām necentās īpaši kurināt tempu un arī momenti neveidojās. Rīdzinieki pāris reizes izmēģina laimi tālsitienus, ventspilniekiem bija viens labs soda sitiens, 14. minūtē soda laukumā bumbu labā sitiena pozīcijā saņēma Ģirts Karlsons, bet arī abos šajos gadījumos bīstami apdraudēt vārtus neizdevās.

Pamazām iniciatīvu gan pārņēma viesi, kamēr mājinieki ļoti reti tika sāncenšu soda laukuma tuvumā. 28. minūtē "Ventspils" tika pie stūra sitiena, pēc kura ar galvu sita Karlsons, taču raidījums nesanāca pārāk spēcīgs un bumba droši ceļā stājās Armands Pētersons. Vēl pēc brīža spēlē nācās iesaistīties Maksimam Uvarenko, kurš pēc Oļega Timofejeva piespēles soda laukumā ķēra bumbu. Krietni interesantāk Ventspils soda laukumā klājās 34. minūtē, kad bija gan stūra sitiens, gan pāris bīstami sitieni pa vārtiem, gan aizsargu veiksmīga spēle uz vārtu līnijas.

Un tomēr rezultātu atklāja ventspilnieki. 42. minūtē rīdzinieki vispirms tika galā ar sāncenšu centrējumu, bet pēc tam soda laukuma centrā pazaudēja Alekseju Aleksejevu, kurš ar galvu iecēla bumbu vārtu tālajā stūrī. Rīdzinieki tūlīt pat gan atbildēja ar savu momentu, taču vispirms Oļegs Laizāns nokavēja sitiena brīdi, bet tad "Ventspils" aizsardzība kopīgiem spēkiem palīdzēja Uvarenko savākt bumbu. Pēc 45 minūtēm 1:0 kurzemnieku labā.

Rīdzinieki jau otrā puslaika sākumā veica maiņa, uzbrukumā sūtot Robertu Savaļņieku, kurš nesen atlabis pēc savainojuma un pilnām 90 minūtēm laikam jau gatavs vēl nav. Malā tika saukts pieredzējušais Laizāns. Ventspilnieki ļoti aktīvi atsāka maču, taču pirmo bīstamo momentu izveidoja rīdzinieki, Sergejs Vorobjovs pat tika pie izgājiena pret Uvarenko, tomēr sekoja tiesneša svilpe par pārkāpumu pret Žuļevu. Drīz vien Savaļnieks varēja demonstrēt savu prasmi standartsituāciju izpildīšanā, pusminūti vēlāk bumba pat ripoja pa "Ventspils" vārtu līniju, bet pāri tai netika un rezultāts nemainījās.

Laukuma saimnieki, kuriem vajadzēja atspēlēties, turpināja darboties aktīvi, katrā epizodē ātri pāriet uzbrukumā, tā, šķiet, pat pārsteidzot viesus, kuriem krietni nācās strādāt aizsardzībā. 68. minūtē kaut ko tiešām bīstamu izveidoja arī "Ventspils". Pēc stūra sitiena Ņikita Koļesovs ar galvu pameta bumbu tālāk, taču pie tukša vārtu stūra pie tās nepaguva Simons Pauļus. Spēle pamazām izlīdzinājās, bet 78. minūtē uz maiņu nākušais Alans Siņeļņikovs sarūpēja savai komandai lielisku vārtu gūšanas iespēju. Pussargs ielauzās soda laukumā, kur viņu nopļāva Antonijs Černomordijs – pendele. To aukstasinīgi realizēja Eduards Tīdenbergs, panākot jau 2:0.

"Riga FC" tūlīt pat gan varēja atspēlēties, kad pēc ātras saspēles lieliska sitiena pozīcija bija Verneram Apiņam, tomēr cauršaut burzmu vārtu priekšā viņš nespēja. Mājinieki gan neapstājās un tiešām vienus vārtus atguva, taču tas notika jau mača pēdējās sekundēs. Pēc stūra sitiena nepiesegts palika Ivans Kņazevs, kurš arī sita bumbu vārtos, taču tūlīt arī sekoja mača galvenā tiesneša Edgara Maļceva svilpe, kas vēstīja mača beigas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    žipčiks 25.07.2016, 07:31:56

    Sogad pieci klubi ,lidzigi spekos un cemp bwigas bus intriga. Lai veicas ventiniem, Rigu beidzot panema :)

  • -2
    Ventiņheiteris 25.07.2016, 09:10:43

    Vergpils superstāri pat pret šiem "sauso" nespēja nosargāt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: